Sat 18 Apr Bennewitz Quartet & Harry-Imre Dijkstra - Kerkdreef 2 - Rotterdam (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:15 uur
Hillegondakerk

Het Bennewitz Quartet behoort tot de top van de internationale kamermuziek-ensembles. Dit wordt niet alleen bevestigd door hun prijzen in twee prestigieuze competities: Osaka in 2005 en Prémio Paolo Borciani in Italië 2008, maar ook door de waardering van de pers.

 Al in 2006 schreef de German Frankfurter Allgemeine Zeitung: ‘… de muziek was opmerkelijk, niet alleen door de heldere structuur, maar ook door het prachtige toonpalet en de puurheid van de uitvoering …’ In 2004 ontving het kwartet The Prize of the Czech Chamber Music Society en in 2019 won het kwartet de Classic Prague Award voor the Best Chamber Music Performance van het jaar.

De klarinettist Harry-Imre Dijkstra speelt, componeert, arrangeert, reist, legt graag uit en maakt zich sterk voor minder bekend en Europees repertoire. Hij studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en doceerde er tegelijkertijd tijdens zijn solistenstudie. Harry-Imre trad als solist op met orkest, maakte met jeugdorkesten tournees naar Rusland en Hongarije. Met zijn eigen ensemble gaf hij concerten in Europa en maakte hij opnames voor de Nederlandse en Tsjechische radio en de Hongaarse televisie. Ook was hij deelnemer en docent op het befaamde Orlando Festival. Voor de Concertzender presenteerde en maakte Harry-Imre 440 programma's over de Tsjechische muziek van de 20ste eeuw. Zo was hij ook te zien als deskundige in het programma ‘Reiziger in muziek’, over zijn geliefde componist Janáček. Hij is hoofdprogrammeur Classic FM, columnist en recensent van het muziekblad ‘Luister’. Het afgelopen seizoen maakte hij tournees naar festivals in Rusland en Oekraïne met een theatraal programma rond Tchaikovsky.

De online kaartverkoop voor dit concert eindigt op 18 april 2020 om 13.00 uur. Na dit tijdstip kunt u kaarten aan de kassa (à € 20,00) verkrijgen.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.