Sat 21 Sep Camiel Boomsma - piano - Kerkdreef 2, 3054 GS Rotterdam - Rotterdam (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:15 uur
Hillegondakerk

Concertstichting Hillegersberg viert seizoen 2019/2020 het 7e lustrum. De Concertstichting hoopt erin geslaagd te zijn een speciale invulling aan dit jubileumjaar te geven en deze concertserie als een hoogtepunt te kunnen markeren.

Camiel Boomsma opent deze serie met werken van zijn nieuwe cd 'The innermost side'.

Het leven van een musicus staat in zijn ogen volledig in het teken van de zoektocht naar de binnenkant van muziek, daar waar zich de essentie van een stuk bevindt. Zo wil Camiel zijn publiek aanspreken en in vervoering brengen. Hij ziet zichzelf als de brug van componist naar luisteraar. Doordringen tot de kern van een werk is een geweldig mooi proces. Het vraagt om geduld en inzicht. Het is meer dan enkel de geschreven noten. Met zijn programma’s wil hij steeds weer een stapje dichter bij die kern komen. Zijn cd ‘Musings’ met werken van Chopin en Schubert werd lovend ontvangen. Zijn buitengewoon mooie klank en touché zijn kenmerkend. Zo schreef de Volkskrant: ‘Camiel heeft fluwelen vingers’ en De Nieuwe Muze vergeleek zijn spel met grootheden als Radu Lupu en Maria Joao Pires.

Zijn nieuwste project omvat de uitgave van drie cd’s onder de titel ‘The innermost side’. De eerste cd werd op 14 september jl. gepresenteerd door radiopresentator Ab Nieuwkoop in het Concertgemaal in Amsterdams. De twee volgende cd’s zullen in 2020 en 2021 uitgegeven worden.

De online kaartverkoop voor dit concert eindigt op 21 september 2019 om 13.00 uur. Na dit tijdstip kunt u kaarten aan de kassa (à € 20,00) verkrijgen.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.