Sat 18 Dec Apollo Ensemble - Kerkdreef 2, 4054 GS - Rotterdam (archief)
Aanvang 14:15 uur
Hillegondakerk

Een koninklijke kerst met Anna van Hannover.

Anna van Hannover kreeg in Londen klavecimbel- en theorielessen van G.F. Händel. Tijdens haar verblijf in Leeuwarden liet ze Jean Marie Leclair uit Parijs overkomen om haar les te geven. Frederik de Grote, haar penvriend, kwam naar Paleis Soestdijk om daar met haar te musiceren. Allen waren diep onder de indruk van haar scherpe artistieke inzicht en kwaliteiten. Ze zong, speelde klavecimbel en fluit, componeerde en schilderde. Daarnaast adviseerde ze haar man Willem IV in staatszaken en vervulde na zijn overlijden zijn taken als regentes.

Zowel Händel als Leclair droegen composities aan haar op en via Frederik de Grote kwam ze in contact met de werken van J.S. Bach.

Het Apollo Ensemble speelt vanavond een kerstprogramma dat door Anna van Hannover zelf bedacht zou kunnen zijn.

Gewijzigde aanvangstijd kerstconcert op 18 december a.s.: In plaats van 20.15 uur wordt het concert gegeven op 14.15 uur.

Vrijdagavond 26 november jl. dreigde het coronavirus opnieuw een streep door het concert te zetten na de aangekondigde avondlockdown van drie weken. Maar gelukkig hebben we de volgende dag al een oplossing gevonden: de Hillegondakerk bleek 18 december a.s. overdag nog vrij te zijn en dus kon het kerstconcert verplaatst worden naar de middag, aanvang 14.15 uur. In de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het concert. Voor de nieuwsbrief kunt u zich desgewenst op de homepage van de website aanmelden.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.