Sat 20 Nov Daniël van der Hoeven - Kerkdreef 2, 4054 GS - Rotterdam (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:15 uur
Hillegondakerk

Werken van: J.S Bach, Prokofiev, Ibert, Milhaud, Poulenc, Schmitt, Ravel.

De soms ondergewaardeerde Franse suites zijn briljant in hun schijnbare eenvoud. In zeven dansvormen neemt Bach ons mee in een ongelooflijke diversiteit aan muzikale karakters. Hoewel deze 4e suite bijna 300 jaar geleden werd geschreven, blijft de muzikale expressie altijd actueel.

Hierna volgen verschillende prachtige werken die op hun eigen manier allemaal gelinkt zijn aan Sergei Diaghilev en het Parijs van de jaren 1920. Diaghilev heeft grote invloed gehad op de carrière en muziek van Sergei Prokofiev. Hun intensieve samenwerking legde de basis voor het ballet Romeo en Julia, waarvan Prokofiev zelf een bewerking voor solo piano maakte. De stukken zijn verhalend, energiek en briljant, maar ook lyrisch en dramatisch. 

L’eventail de Jeanne is een samenwerking in 1927 van 10 Franse componisten voor een ballet gechoreografeerd voor kinderen. Het stuk is een afspiegeling van muzikaal Parijs van die tijd! We horen vier delen hieruit, van Ibert, Milhaud, Poulenc en Schmitt. Stuk voor stuk meesterwerkjes in hun eigen stijl.

Ravels spectaculaire solo piano-bewerking van La Valse vormt het sluitstuk. Oorspronkelijk geschreven als ballet voor Diaghilev, die het echter afkeurde: ‘Een meesterwerk, maar geen ballet: een portret van een ballet!’ Ravel was diep gekwetst …

Daniël van der Hoeven

In de Hillegondakerk worden de geldende Corona maatregelen toegepast en wordt gevraagd om een Corona toegangsbewijs. Voor meer informatie: https://www.concertstichting.nl/concerten-2021.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.