Sat 19 Feb Delta Piano Trio - Kerkdreef 2, 4054 GS - Rotterdam (archief)
{alt_text}
Aanvang 14:15 uur
Hillegondakerk

Beethoven, Auerbach, Schubert

Toen Beethoven zijn ‘opus 1’ publiceerde, had hij niet alleen al veel meer geschreven, maar ook her en der concertsuccessen beleefd. De Pianotrio’s op. 1 waren bedoeld als visitekaartje: luister, hier is de nieuwe muziekstem. Het Delta Piano Trio speelt van de trio’s het meest brutale, opwindende: nummer 3.

Daarnaast hoort u van de Russisch-Amerikaanse componiste Lera Auerbach haar 3e pianotrio. Zij heeft een origineel en eigenzinnig oeuvre op haar naam staan en wordt geprezen om haar indringende, poëtische muziek. Door de geraffineerde afwisseling van tonale en atonale elementen zou je haar ‘postmodern’ of ‘eclectisch’ kunnen noemen, maar haar muziek is frisser, intenser, spannender, verrassender en afwisselender. Pianiste Vera Kooper ontdekte haar muziek jaren geleden en wist haar triogenoten aan te steken met de liefde voor haar muziek. Muziek die het Delta Piano Trio past als een handschoen. ‘We spelen haar werk veel en graag. Heel bijzonder en leuk is dat ze nu haar Derde pianotrio aan ons heeft opgedragen!’

Het concert wordt afgesloten met de Notturno D 897 van Schubert, dat hoogstwaarschijnlijk tegelijk met zijn beide grote pianotrio’s is ontstaan. Het is een Adagio dat als een afzonderlijke ‘nocturne’ is gepubliceerd, maar oorspronkelijk bedoeld was als het tweede deel van het eerste pianotrio op. 99/D 898. Dat Schubert uiteindelijk voor een ander tweede deel heeft gekozen heeft mogelijk te maken met het tempo: het tweede deel van het pianotrio heeft de tempoaanduiding Andante un poco mosso, duidelijk minder langzaam dan het Adagio van de Notturno.

Gewijzigde aanvangstijd concert op 19 februari 2022: In plaats van 20.15 uur wordt het concert gegeven om 14.15 uur.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.