Sun 19 Jun Apollo Ensemble Slotconcert Festival - Grote Oost 58 - Hoorn (NH) (archief)
Aanvang 20:30 uur
Oosterkerk

ONZE HELD: EGMONT! |Slotconcert Festival HELDEN EN HELDINNEN 2022

BEETHOVEN | EGMONT op. 84 (1810)
MENDELSSOHN | DIE ERSTE WALPURGISNACHT OP. 60 (1833)
Apollo Ensemble Lelystad (artistieke leiding David Rabinovich)
Renate Arends | sopraan (Beethoven)
Falco van Loon | verteller
Zangersoktet (Mendelssohn) | bezetting nnb

Twee totaal verschillende verhalen, muziek van twee grote componisten, samen in één programma. Met tragiek of met humor verteld: onderdrukking blijft niet leuk. Het Apollo Ensemble brengt deze symfonische werken in de spannende vorm van kamermuziek met 5 strijkers, 5 blazers en 8 zangers. De verhalen zijn goed te volgen door de moderne illustraties op het podium zodat het publiek door muziek, beeld en verhaal volledig het podium opgetrokken wordt. De gesproken teksten bij Goethes Egmont zijn vertaald door Marleen Prins, Greet Egbers maakte de illustraties die het toneelbeeld bepalen. De bewerking van de symfonische partituren van Beethoven en Mendelssohn naar de kamermuziekbezetting is voor het Apollo Ensemble gemaakt door Henk de Vlieger.

Kaarten kopen
Ga voor het kopen van uw online kaarten hieronder naar het menu. Als u op het V-teken rechts klikt opent een lijst met kaartkeuzes. U kunt uw aankopen in het winkelmandje plaatsen en afrekenen of doorgaan met het kopen van kaarten. Onderaan deze concertpagina kunt u naar de pagina's van alle andere concerten in het festival.

Begunstigers betalen € 10 meer voor een concert en helpen de musici met een extra steun in de rug door deze coronatijd heen. Dank alvast voor uw bijdrage!

Terug naar www.oudemuzieknu.nl


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.