Sat 25 May De Weg van Esther - Grote Oost 60 - Hoorn (archief)
{alt_text} {alt_text} {alt_text} {alt_text}
Aanvang 19:30 uur
Oosterkerk

Concertvertelling De Weg van Esther | Slotpresentatie workshop en masterclass
zaterdag 25 mei 2019 | 19.30 uur

Het tot de verbeelding sprekende verhaal van Esther is thema in enkele prachtige oratoria. Händels werk is het meest bekende. Het was zo bekend dat er zelfs een Hebreeuwse versie van is gemaakt. In Nederland verwerkte Lidarti dit verhaal tot een oratorium en in Frankrijk componeerde Charpentier een welluidende verklanking.

In deze concertvertelling brengen we de hoogtepunten uit deze werken samen, afgewisseld door muziek van Joodse componisten, waaronder Salomone Rossi. De geschiedenis van de Sefardische joden (uit Spanje en Portugal) vertoont opvallende parallellen met het Esther-verhaal. Er is sprake van vervolging om hun joods-zijn. Er is een jodenvervolger die Haman heet, die je kunt vereenzelvigen met bijvoorbeeld keizer Karel V die de joden wilde verbannen uit zijn rijk of hertog Alva die niet alleen de protestanten maar ook de Joden in de Republiek der Nederlanden vervolgde.

Uitvoerenden
Kamerkoor Sine Nomine | leiding Paul Valk
Accademia Amsterdam | leiding Onno Verschoor
Acteur en teksten: Gottfrid van Eck
Algehele leiding Paul Valk

Toegang € 12,50 | € 5 (tot 18 jaar)

Het programma duurt ca 75 minuten; aansluitend is er een korte pauze. Daarna vindt de slotpresentatie plaats van de workshop voor koorzangers en de masterclass voor koordirigenten die overdag heeft plaatsgevonden. De slotpresentatie staat onder leiding van Jos van Veldhoven.

Voor alle informatie: www.oudemuzieknu.nl


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.