Sat 5 Jun Barokensemble Ferroforte - Grote Oost 58 - Hoorn (NH)
{alt_text} {alt_text} {alt_text}
Aanvang 15:00 uur
Oosterkerk

HELDEN UIT BAROK EN VROEGKLASSIEK
Ensemble Ferroforte (artistieke leiding: Pieter Rynja)

Wie is de held van wie? Mozart zei over Bach 'Er ist der Vater, wir sind die Buben'. Hij bedoelde hiermee echter niet Johann Sebastian, maar diens zoon Carl Philipp Emanuel. Toch lijkt Mozarts stijl meer beïnvloed door Johann Christian, de jongste zoon van vader Bach. Mozart heeft deze ook in Londen ontmoet. Mozarts vroege composities lijken veel op diens werk. De held van vader Bach was Buxtehude, hij had er zelfs een lange voetreis voor over om de oude meester te ontmoeten.

In dit concert kunt u van al deze componisten muziek beluisteren. Buxtehude is vertegenwoordigd met een Praeludium voor orgel en vader Bach met drie aria's uit verschillende cantates. De sonate van Carl Philipp doet niet onder voor het werk van zijn vader, maar werkt veel meer met affecten, die hij later tot in het extreme zou doorontwikkelen. Mozart schreef zijn sonate op achtjarige leeftijd, de viool heeft hier alleen een begeleidende functie, maar kan niet ongestraft worden weggelaten. Dat geldt ook voor de sonate van Johann Christian, hierin toont deze een groot gevoel voor melodie en evenwichtige opbouw.

Kaarten kopen

Ga voor het kopen van uw online kaarten hieronder naar het menu. Als u op het V-teken rechts klikt opent een lijst met kaartkeuzes. U kunt uw aankopen in het winkelmandje plaatsen en afrekenen of doorgaan met het kopen van kaarten. Onderaan deze concertpagina kunt u naar de pagina's van alle andere concerten in het festival.

Begunstigers betalen € 10 meer voor een concert en helpen de musici met een extra steun in de rug door deze coronatijd heen. Dank alvast voor uw bijdrage!

Terug naar www.oudemuzieknu.nl


Toegang € 30,00 per kaartje