Sun 6 Jun Cappella Pratensis - Grote Noord 15 - Hoorn (NH)
{alt_text}
Aanvang 16:30 uur
Koepelkerk

DE GROOTSTE MUZIKALE HELD: JOSQUIN DESPREZ

The Imitation Game
Waarom schreven de componisten uit de tijd van Josquin Desprez zoveel werken die niet alleen dezelfde tekst delen, maar ook dezelfde melodieën en andere belangrijke kenmerken? Konden ze niet gewoon hun eigen originele stukken componeren? Waren ze minder geïnspireerd, minder inventief of creatief dan degenen die later kwamen? Zeker niet: dergelijke werken waren bedoeld als opzettelijk eerbetoon en tegelijkertijd bedoeld om de oorspronkelijke versie te verbeteren. Met The Imitation Game onthult Cappella Pratensis het grote vernuft waarmee Josquin in een speelse competitie hulde bracht aan zijn illustere voorgangers, waarmee hij zijn reputatie vestigde als de muzikale superster van het 15e-eeuwse Bourgondische erfgoed. Op dezelfde manier laten we zien hoe latere componisten hetzelfde spel speelden, in de hoop te delen in de faam van de naam Josquin. Met Josquins meesterwerken als centrale as, verkennen we enkele van de grote polyfone werken uit die periode, van componisten die hem inspireerden en degenen die later door hem werden geïnspireerd.

Kaarten kopen
Ga voor het kopen van uw online kaarten hieronder naar het menu. Als u op het V-teken rechts klikt opent een lijst met kaartkeuzes. U kunt uw aankopen in het winkelmandje plaatsen en afrekenen of doorgaan met het kopen van kaarten. Onderaan deze concertpagina kunt u naar de pagina's van alle andere concerten in het festival.

Begunstigers betalen € 10 meer voor een concert en helpen de musici met een extra steun in de rug door deze coronatijd heen. Dank alvast voor uw bijdrage!

Terug naar www.oudemuzieknu.nl


Toegang € 35,00 per kaartje