Sun 19 Jun Gift ceremonie 19 jun - Roode Steen - Hoorn NH
{alt_text}
Aanvang 14:00 uur

GIFT Ceremoniële Optocht langs VOC Monumenten | zondag 19 juni 2022 | Roode Steen

Ceremoniële optocht
In Hoorn is een verzameling bezienswaardigheden aanwezig die sporen van de VOC dragen, zoals de haven van waar toen de schepen uitvoeren. Daar is het standbeeld van de jongens van Bontekoe te zien. Op de Roode Steen staat het beeld van Jan Pieterszoon Coen. In het Westfries museum heb je de tentoonstelling van het VOC met objecten uit die tijd, de verhalen en wayangpoppen van J.P. Coen en anderen.
Ensemble Global Gongs wil met een openlucht activiteit aandacht voor de VOC vragen door ceremoniële muziek in een optocht te spelen langs de Hoorns bezienswaardigheden. Tijden zijn veranderd: wie vroeger als helden werden vereerd worden nu met schuldverhalen beladen.
Op de Roode Steen wordt stilgestaan bij het beeld van J.P. Coen; op grote en kleine gongs en handbekkens wordt muziek gemaakt, afgewisseld met melodieën gespeeld op saxofoon. Een paar gedichten worden voorgedragen, versterkt door een megafoon. Twee dansers zullen Indonesische dansen uitvoeren.


Gift via Podiumplein
Hier kunt u vrijwel iedere gift betalen voor deze voorstelling, door een van de bedragen of een combinatie van deze bedragen te selecteren. Een voorbeeld: u wilt een gift doen van € 60, dan combineert u een ticket van € 10 met een ticket van € 50. Voor iedere gift ontvangt u via de mail een online ticket als betaalbewijs.


Toegang € 5,00 per kaartje