Sun 20 Nov Herfstconcert Goois Symfonie Orkest - Seinstraat 2 - Hilversum (archief)
{alt_text} {alt_text}
Aanvang 15:00 uur
Morgensterkerk

Herfstconcert Goois Symfonie Orkest o.l.v. Joost Gevers

Programma:

Engelbert Humperdinck: Overture Hänsel und Gretel

Richard Strauss: hoboconcert Solist: Inge Ariesen 

César Frank: symfonie in D

Meer informatie over het GSO: www.gooissymfonieorkest.com.

Met groot genoegen kondigen wij u ons najaarsconcert aan dat we op 20 november in de Morgensterkerk in Hilversum spelen.

We beginnen met de ouverture tot de vrolijke opera Hänsel und Gretel van de Duitse componist Engelbert Humperdinck (1854-1921). Hij componeerde het werk naar het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm. Humperdincks werk is sterk beïnvloed door de muziekdrama’s van Richard Wagner, wiens assistent hij was in Bayreuth van 1880 tot 1883.

Van Richard Strauss (1864-1949, geen familie van Johann) spelen wij het concert voor hobo en orkest. Het werk is een doorgecomponeerd geheel, dus de delen gaan naadloos in elkaar over. De celli openen met een viertonig motief (de tonen d-e-d-e), dat zich het hele stuk door op diverse hoogten en plekken herhaalt. De solist is Inge Ariesen. (www.ingeariesen.com)

Het grote werk na de pauze is van de Belgisch/Franse componist César Franck (1822-1890). Met de fraai uitgewerkte Symfonie in d probeerde hij bij het Franse publiek een lans te breken voor de symfonievorm die in Frankrijk een stuk minder populair was dan in Duitsland. Tevergeefs: de ontvangst bij publiek en critici was rampzalig. Inmiddels is deze prachtige symfonie in drie delen niet meer weg te denken uit het vaste repertoire van symfonieorkesten. 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.