Sun 3 Mar Voorjaarsconcert - Heuvellaan 33, Hilversum - Muziekcentrum van de Omroep (archief)
{alt_text}
Aanvang 15:00 uur
Studio I MCO gebouw

Het Goois Symfonie Orkest luidt op 3 maart 2019 het voorjaar in met raadsels en een koekoek. Het brengt een programma met bijzondere muziek van Britse en Duitse herkomst.

Voorjaarsconcert GSO
zondag 3 maart 2019,15.00 uur

Goois Symfonie Orkest:
o.l.v. Joost Geevers
Judith Wijzenbeek, altviool
Johan Naus, klarinet

Programma:
F. Delius: On Hearing the First Cuckoo in Spring
M. Bruch: Concert voor altviool, klarinet en orkest
E. Elgar: Variations on an Original Theme, ‘Enigma’

Kaarten:
Normaal tarief: € 15
Jeugd tot 18 jaar: € 5
Tot 12 jaar: gratis
Kaartverkoop MCO: 
https://www.mcogebouw.nl/agenda/voorjaarsconcert/

 

Het Goois Symfonie Orkest luidt het voorjaar in met raadsels en een koekoek. Het brengt een programma met bijzondere muziek van Britse en Duitse herkomst.

De Enigma-variaties van Edward Elgar zitten vol raadsels, maar zijn vooral muzikaal boeiend. Sommige variaties duren nog niet eens een minuut, en het hoogtepunt van dit werk is misschien wel het centrale langzame deel ‘Nimrod’. Elgar haalt alles uit het orkest dat mogelijk is, met een onmiskenbaar Brits geluid.

Johan Naus en Judith Wijzenbeek soleren samen in het concert voor klarinet, altviool en orkest van de Duitse Max Bruch. Naus is solo-klarinettist in het Orkest van het Oosten en een veelgevraagd solist. Altvioliste Wijzenbeek is een telg van de bekende Hilversumse strijkersfamilie, die in tal van muzikale formaties optreedt. Bruch heeft het concert gecomponeerd voor zijn zoon die klarinettist was. De romantische welluidende klanken in dit werk doen niet vermoeden dat dit werk slechts twee jaar eerder (1911) tot stand kwam dan Strawinsky’s Sacre du Printemps.

De componist Frederick Delius is een Brit met Duitse wortels die zich door verschillende muzikale stromingen heeft laten beinvloeden, maar toch een duidelijk herkenbare stijl hanteert. In zijn verstilde compositie horen we de eerste koekoek van het voorjaar.

Mede mogelijk dankzij Gemeente Hilversum


Recensies

Er zijn nog geen recensies.