Mozart Festival Haarlem

janinepas@conserto.nl www.conserto.nl

​Op 15,16 en 17 april 2016 viert Haarlem dat 250 jaar geleden de kleine Mozart op het beroemde Muellerorgel in de Grote of St Bavokerk speelde. We nodigen u van harte uit om mee te genieten!

​We beginnen op de vrijdag om 17:30u helemaal in de geest van de levensgenieter Mozart met een heerlijk Mozartmaal bij Jansstraat 33, om 20:00u gevolgd door een totaal aan Mozart gewijd Cultureel Café Zanzara bij Zang en Vriendschap op Jansstraat 74. Bij Café Zanzara zullen verschillende kunstenaars en kunstliefhebbers u laten zien en horen hoe zij worden geïnspireerd door Mozart. Natuurlijk in een ongedwongen sfeer, onder het genot van een drankje en lekkere gratis hapjes.

De volgende dag is er vanaf 20:00u een bijzonder Operagala in het Rosenstock Huessyhuis, waar behalve het mini-operaatje Der Schauspieldirektor ook andere hoogtepunten uit Mozart’s operarepertoire voorbijkomen in een heel verrassende, exotische setting met bijpassende hapjes.

Op die zaterdag zijn er in de ochtend ook speciale workshops voor de koorzangers die zich hebben aangemeld voor onze grootse Mozartscratch. We gaan namelijk op zondag 17 april de hele dag werken met een groot koor van zangliefhebbers uit heel Nederland aan de Krönungsmesse, het Ave Verum Corpus en het Laudate Dominum, die we gaan uitvoeren om 19:00u in de St Bavokerk, met solisten en natuurlijk, waar het tenslotte allemaal om draait, het beroemde Muellerorgel!

Voor het koor kunnen we nog mannelijke zangers gebruiken.

Bent u nieuwsgierig geworden? Dan kunt u alle informatie vinden op onze website www.conserto.nl . Daar kunt u zich aanmelden en/of reserveren voor het Mozartmaal, Café Zanzara en het operagala.

De slotuitvoering in de St Bavokerk is voor iedereen vrij toegankelijk.

We hopen u allemaal te mogen begroeten bij Mozart Festival Haarlem!