Sun 15 Sep Uitzondag in de Nicolaïkerk - Nicolaaskerkhof 8 - Utrecht (archief)
{alt_text}
Aanvang 12:30 uur
Nicolaïkerk

Uitzondag in de Nicolaïkerk met een gevarieerd programma

De Uitzondag Utrecht start in de Nicolaïkerk om 12:30 uur met het Studenten Gitaar Ensemble.

Malchosia Fiebich, stadbeiaardier, zal om 13:00 uur aansluiten met haar wekelijkse concert om de beiaard van de gebroerders Hemony.

Om 14:00 uur zal Het Orgel Trio (HOT) & Brass een preview geven van hun nieuwe programma Reflexions of Duke (zie hieronder0

De middag zal worden afgesloten met een vesper met de Vespercantorij Nicolaïkerk o.l.v. Ko Zwanenburg

 

Reflexions of Duke

Steven Kamperman – klarinetten

Joost Buis - trombone

Ruben Drenth – trompet

Berry van Berkum - pijporgel 

Dion Nijland – contrabas


Jazz op het orgel in de kerk: de mannen van HOT Het Orgel Trio bewijzen telkens weer dat het kan! In hun nieuwste project storten ze zich op het bigband repertoire van jazzicoon Duke Ellington. Met extra trompet en trombone levert dat  verrassende en overweldigende orkestklanken op. 

HOT maakt in dit project een opvallende repertoirekeuze: het richt zich enkel op Ellingtons vroege werk (vóór 1930) en zijn late werk (ná 1965). Eigenzinnige swingers als Jubilee Stomp en Rockin’ in rhythm ontmoeten daardoor bedachtzame pareltjes als Come Sunday en Heaven (uit zijn Sacred Concerts).

En HOT zou HOT niet zijn als ze de soms bijna honderd jaar oude arrangementen niet in een eigentijds perspectief zou plaatsen. De stukken worden uit elkaar gehaald, aangepast aan de ruimte en weer opnieuw in elkaar gezet. Daarbij rennen de musici soms zelfs door de ruimte op zoek naar de optimale akoestische en theatrale kwaliteiten ervan.

Organist Berry van Berkum, klarinettist Steven Kamperman en bassist Dion Nijland verwelkomen in dit project de sprankeling van het jonge trompettalent Ruben van Drenth en de gloedvolle improvisaties van trombonist en Ellington-kenner Joost Buis. In Reflexions of Duke kijkt de oude meestercomponist terug op zijn jonge jaren, en zijn klanken blijken ook nu nog altijd even veerkrachtig.


Recensies

Er zijn nog geen recensies.