Orkest Zuid

actie@orkestzuid.nl www.orkestzuid.nl

Orkest Zuid zet de volgende stap in de symfonische blaasmuziek. Orkest Zuid draagt de blaascultuur niet alleen in de breedte uit, maar ook in de diepte. Een hoog technisch peil is daarbij niet het doel, maar slechts het startpunt. Gaaf samenspel is het uitgangspunt voor passie en verdieping; nuancering een vanzelfsprekende grondslag voor beleving en vernieuwing. Orkest Zuid is een orkest met ambitie!

Orkest Zuid tracht met bijzondere bewerkingen en een vernieuwende orkestsamenstelling het symfonisch blaasorkest een nieuwe ontwikkelingsfase te laten doorgaan. Het integreren van een omvangrijke groep lage strijkinstrumenten, zoals toegepast in het Spaans symfonisch blaasorkest, is daarbij een nieuwe trend voor de orkestbezetting. Met deze aanpak heeft Orkest Zuid inmiddels een eigen gezicht gecreëerd in de wereld van het symfonisch blaasorkest.

In het culturele spectrum van de eenentwintigste eeuw neemt Orkest Zuid een unieke plaats in door projecten te brengen met een hoogwaardige programmering: Uitdagende werken die musici en publiek prikkelen. Solisten krijgen bij Orkest Zuid de ruimte om hun meesterschap aan het publiek te laten horen en verder tot ontwikkeling te brengen. Het orkest maakt unieke combinaties met andere kunstvormen. Daarnaast zoekt Orkest Zuid de aansluiting met onderwijs en wetenschap. Zo blijft blaasmuziek niet alleen interessant voor het traditionele publiek, maar wordt ook een nieuw publiek aangesproken. Orkest Zuid toont daarmee een grote maatschappelijke betrokkenheid.

Orkest Zuid heeft haar meerwaarde afgelopen jaren keer op keer bewezen. Zo heeft het orkest samengewerkt met concertpianist Bas Verheiden, zanger en liedjesschrijver Gerard van Maasakkers, sopraan Maaike Widdershoven, cabaretier Leon van der Zanden en het Brabant Koor. Daarnaast heeft het orkest uitvoeringen gegeven in onder meer het NEMO in Amsterdam, de concertzalen van Tilburg, Eindhoven en Nijmegen en binnenkort ook in het Chassé Theater te Breda.

Kijk voor meer informatie over de projecten van Orkest Zuid op onze project pagina . In ons media archief vindt u geluidsfragmenten, foto’s en videomateriaal.