Sun 27 Nov Photonen zingt Da Pacem - Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam - Amsterdam (archief)
{alt_text} {alt_text}
Aanvang 15:15 uur
Dominicuskerk,

Zondag 27 november sluit Photonen Vocaal Ensemble onder leiding van Jeroen Spitteler in de Dominicuskerkhet 25-jarig jubileumjaar af met Da Pacem, een gevarieerd a capella-programma in het teken van vrede. Er klinken favoriete werken van de koorleden, met onder meer Byrd, Mauersberger, Pärt, Sisask, Sweelinck. Centraal staan Tormis' Curse upon Iron en For Love is Strong van David Lang.

IJzer en Liefde

Naast een selectie van muziek die het koor bijzonder is bijgebleven zingt Photonen een voor het koor nieuw werk: Da Pacem Domine van Arvo Pärt.

Intense koorzang en sjamanistische trommelklanken in Veljo Tormis' Curse upon Iron, gebaseerd op het Finse epos Kalevala, bezweren het kwaad van het ijzer en in For Love is Strong van David Lang, waarvan Photonen in 2016 de Nederlandse première bracht, klinkt een hypnotiserende reeks metaforen uit het Hooglied.

Benedictio

Verder het beeldschone, schrijnende motet Wie liegt die Stadt so wüst van Rudolf Mauersberger, delen uit de Vierstemmige Mis van Byrd en de Missa Brevis van Ton de Leeuw, die eigentijds, maar soms haast middeleeuws aandoet. Ronduit vrolijk zijn Urmas Sisasks syncopische hymne Benedictio en Psalm 33, Resveillez vous chacun fidele van Sweelinck.

Ook op zaterdagavond in de Buiksloterkerk, Amsterdam.

Meer info en kaartverkoop via de website van Photonen.


Recensies

Er zijn nog geen recensies.