Sun 26 Nov Messiah van GJ Händel - Oosterkerk, Grote Oost 58-60, 1621 BX Hoorn - Hoorn NH (archief)
{alt_text}
Aanvang 14:30 uur
Oosterkerk Hoorn

Soli Deo Gloria Hoorn heeft weer een prachtig concert gepland in de Oosterkerk Hoorn: Op zondag 26 november 2023 om 14:30 uur voert het koor Händels oratorium Messiah uit met als solisten Aliya Akhmadeeva, Merel van Schie, Peter Vos en Frans Fiselier. De begeleiding is in handen van het Nederlands Begeleidingsorkest en dit alles onder leiding van Marcel Joosen.

Het concert begint om 14:30 uur. De Oosterkerk is open vanaf 13:45 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website www.solideogloria-hoorn.nl en, voor zover nog verkrijgbaar, in de kerk voor aanvang van het concert.

Prijs incl. programmaboekje  € 30. Jeugd tot 18 jaar € 15. Vrije plaatsen.

Veel mensen kennen het befaamde “Hallelujah”, een koordeel uit het oratorium Messiah, dat heel populair is geworden en dat velen zouden kunnen meezingen. Maar de Messiah kent nog zoveel meer mooie koordelen en aria’s. Luister eens naar de prachtige aria “He shall feed his flock”.

Händel, die aanvankelijk opera’s componeerde, stapte over op het genre oratorium toen de belangstelling voor zijn opera’s afnam. In 1741 componeerde hij, in nog geen maand, zijn oratorium Messiah. Het libretto verhaalt van de verkondiging, de geboorte, het lijden en de opstanding van Jezus van Nazareth. Het is een van Händels meest populaire werken geworden en wordt zowel rond Kerst als rond Pasen uitgevoerd.

Het concert op 26 november begint om 14:30 uur. De Oosterkerk is open vanaf 13:45 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website www.solideogloria-hoorn.nl en, voor zover nog verkrijgbaar, in de kerk voor aanvang van het concert.

Na dit concert wijdt het koor 4 repetities aan het zingen van Christmas Carols. De laatste feestelijke repetitieavond 19 december zingen we deze kerstliederen in kerstsfeer, onder het genot van een hapje en drankje. Iedereen die deze vier dinsdagavonden 28 november en 5, 12 en 19 december van 20:00-22:00 uur met ons mee wil zingen, en zo ook kennis wil maken met het koor, is  welkom op Dampten 16 in Hoorn. Er zijn geen kosten aan deze kennismaking verbonden. Aanmelding bij Wil Eiting: 0646646066/ 0229272860 of voorzitter@solideogloria-hoorn.nl


Recensies

Er zijn nog geen recensies.