Sun 9 Oct Requiem van Mozart - Overschiese Dorpsstraat 95 - Rotterdam
{alt_text}
Aanvang 15:00 uur
deuren open vanaf 14:30 uur Grote Kerk Overschie

Eén van de beroemdste en bekendste werken uit het klassieke repertoire is op zondag 9 oktober te beluisteren in de Grote Kerk.  Het Haags Barok Gezelschap zal dit stuk uitvoeren met als solisten Janneke Stoute, Eline Welle, Bart van Lieshout en David Visser.

Het concert staat onder leiding van Gilles Michels.

Solisten

Janneke Stouten - sopraan

Eline Welle - mezzo-sopraan

Bart van Lieshout - tenor

David Visser - bas

 

Naast het requiem worden ook de Elegischer Gesang van Ludwig van Beethoven en The Lark Ascending van Vaughan Williams uitgevoerd. Hierbij is de solist: Evelyn Tjon-En-Fa, viool.

 

  

Praktisch

Aanvang concert 15:00 uur – deur open 14:30 uur

Kaarten à € 18 (inclusief een kopje koffie of thee)

Over het Requiem

Het Requiem in d-moll  (KV 626) is het laatste, onvoltooid gebleven werk van Wolfgang Amadeus Mozart. Mozart bedacht en schetste de hele Requiemcompositie vermoedelijk zowel voor als tijdens zijn laatste ziekbed in november en begin december 1791. Het werk is voltooid door Franz Xaver Süsmayr, vriend en collega van Mozart. Nadien zijn er diverse andere componisten geweest die zich met het requiem hebben bezig gehouden. Het Haags Barokgezelschap voert de versie van Robert Levin uit die hij in 1991 uitbracht.

 

Mocht je onverhoopt niet op zondag 9 oktober  kunnen, dan heb je ook een kans op zaterdag 8 oktober in de Nieuwe Badkapel in Scheveningen. Informatie en kaarten over het concert op 8 oktober vind je op de website van het HBG


Toegang € 18,00 per kaartje