Sun 19 Dec Weihnachtsoratorium - Overschiese Dorpsstraat 95 - Rotterdam (archief)
{alt_text}
Aanvang 15:00 uur
deuren open vanaf 14:30 uur Grote Kerk Overschie

In verband met de nieuwe coronamaatregelen is dit concert afgelast. Alle kaarthouders krijgen bericht over de restitutie van het aankoopbedrag.

Bachs oratorium voor de Kersttijd is tegenwoordig bijna net zo populair als de Matthäuspassion, rond Pasen. Er zijn in Nederland in de Kersttijd overal uitvoeringen van (delen van) Bach’s Kerstoratorium, door ensembles en solisten en regionale oratoriumverenigingen en (semi-)amateurensembles. Het werk stelt, zoals bij al Bach’s werk, zeer hoge eisen aan de uitvoerders: complexe, meerstemmige koordelen en virtuoze solozang en –begeleiding.

Het koor & orkest van het Haags Barokgezelschap staat onderleiding van Gilles Michels.
Op het programma staan de cantates I, II, IV en VI.

Solisten:

Sopraan:     Bobbie Blommesteijn
Alt:               Rosina Fabius
Tenor:          Leon van Liere
Bariton:        Pieter Hendriks

 

 

Ondanks de beperkingen in de Coronaperiode heeft het Haags Barok Gezelschap toch kans gezien om deze prachtige muziek in te studeren en in december te gaan uitvoeren in de Grote Kerk Overschie. De kerk zal daar speciaal voor worden omgebouwd en ingericht: een zeer groot podium wordt gebouwd om de 40 zangers, 25 orkestleden en de 4 solisten een goede positie te geven zodat bezoekers een geweldig mooie muziekmiddag tegemoet gaan.

Een unieke gelegenheid voor Overschie om dit gezelschap en deze muziek in onze eigen wijk mee te gaan maken.

 Kaarten kosten € 20 per stuk. De prijs van het ticket is inclusief een kopje koffie of thee.

NB In verband met de huidige coronamaatregelen kun je alleen het concert bezoeken met een corona toegangsbewijs. Alle informatie hierover vind je op www.coronacheck.nl


Recensies

Er zijn nog geen recensies.