Sat 18 Aug Compleet barok-strijkersensemble - Korte Kerkstraat 1 - Vianen (archief)
{alt_text} {alt_text}
Aanvang 16:00 uur
Grote Kerk

Zaterdagmiddag 18 augustus brengt Muziekpodium een compleet barok-strijkersensemble op de been. Waar tot op heden ensembles met twee of drie musici concerteerden tijdens de zomerconcerten, staat nu een volledig strijkorkest en kistorgel op het podium. Deze middag speelt orkest Sarabanda samen met organist Gerben Budding in de Grote Kerk van Vianen werken van Georg Friedrich Händel, Henry Purcell, Johann Sebastian en Johann Bernhard Bach en van de franse componist Michel Corrette. Ook het hoofdorgel is in het concert betrokken.​

Niet alleen de omvang, ook de uitvoerende musici zijn in meerdere opzichten opvallend. Het strijkorkest Sarabanda bestaat al meer dan 10 jaar uit een mix van musici met een professionele achtergrond en goede amateurs. Zij specialiseerden zich voornamelijk in barokmuziek en spelen ook op de instrumenten die in die stijlperiode werden gebruikt. Gerben Budding is als musicus een alleskunner. Zijn recente benoeming tot stads- en kerkorganist van de St. Janskerk in Gouda bevestigd dat. Hij zal monumentale en, met het orkest,  vederlichte muziek laten horen.

Het concert begint om 16.00 uur. De kerk is al vanaf 14.00 uur voor het publiek open. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang. Meer informatie vindt u op: www.grotekerkvianen.nl.
Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Foto in de St.Janskerk Gouda: Anne-Ruth Schalk​

Foto strijkorkest uit eigen archief

 


Recensies

Er zijn nog geen recensies.