Za 16 sep De Italiaanse J.S.Bach - Voorstraat 110 - Vianen (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Grote Kerk

Op zaterdagavond 16 september geeft Reitze Smits voorlopig zijn laatste Bachconcert in Vianen. Welgeteld de 10e ​uit zijn reeks waarbij hij vrijwel alle grote werken van de Duitse meester liet klinken op de drie aanwezige orgels van de Grote Kerk. Thema is ditmaal ‘De Italiaanse Bach’ met werk waarin de meester werd geïnspireerd door zijn Italiaanse collega’s. Geheel in stijl is er na afloop een glaasje Chianti en een puntje pizza.

Reitze Smits studeerde orgel in Utrecht, waarvoor hij een solodiploma behaalde met
onderscheiding voor improvisatie. Later volgde hij enige jaren compositie en muziekwetenschappen en behaalde een solodiploma voor klavecimbel aan het Haags conservatorium.

De interpretatie van barokmuziek en vooral de fascinatie voor de muziek van Bach, bepaalden jarenlang zijn belangstelling. Op internationale concoursen in Brugge, Toulouse en Nijmegen won hij daarmee hoge prijzen. Met
zijn ensemble Concerto Strumentale trad hij op in belangrijke festivals, waarbij hij vooral succes boekte met zelfgemaakte “reconstructies” van orgelconcerten van Bach. In samenwerking met vocale solisten leidde hij de
uitvoering van cantates van Noordduitse barokcomponisten en Bach, onder meer
als dirigent van diens Johannes Passion.

Op de site allofbach.com kunnen recente video-opnames van zijn Bachinterpretaties bezien en beluisterd worden. Meer informatie op de site: www.reitzesmits.nl.

In 2010 ontving hij de Sweelinckprijs voor zijn verdiensten voor de
orgelcultuur.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.