Sat 15 Dec Messiah van G.F.Händel - Korte Kerkstraat 1 - Vianen (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Grote Kerk
Op zaterdag 15 december voert projectkoor Capella Vianen oratorium Messiah uit in de Grote Kerk van Vianen. Dit grootse meesterwerk van Georg Friedrich Händel wordt uitgevoerd in een ingekorte versie die is aangepast aan de tijd voor kerst. Het projectkoor krijgt orkestbegeleiding van Accademia Amsterdam. Verder werken mee de sopraan Tanja Obalski, de alt Elsbeth Gerritsen, de tenor Sebastiaan Brouwer en de bas Kees-Jan de Koning. Het geheel staat onder leiding van Reitze Smits.

Op verzoek van zijn librettist schreef Händel voor een uitvoering in Dublin in 1742, een oratorium met de grootste hoofdrolspeler die men zich kon voorstellen: de Messias. Het werd destijds aangekondigd als Grand Musical Entertainment om het verschil met opera te duiden.

De tekst bestaat volledig uit citaten uit de bijbel. Vooral vanuit het Oude Testament, waarmee de aankondiging van de komst van de Messias wordt verbonden met Jezus. Daarnaast teksten uit meer beschouwende hoofdstukken uit het Nieuwe Testament, en enkele delen uit de evangeliën, met name uit het Kerstverhaal. In de komende uitvoering worden de delen over het Paasverhaal overgeslagen, zodat de Kerstgedachte bepalend wordt.

Aanvang 20.00 uur. Kerk open 19.30 uur
Kaartverkoop aan de deur € 20
Voorverkoop online bij Podiumplein.nl ad € 18
Emiel Al, Voorstraat 100 Vianen € 15 (contant)

De entreeprijs is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het kfHein Fonds, het Carel Nengerman Fonds en de gemeente Vianen.

Meer informatie over onze organisatie op www.grotekerkvianen.nl

 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.