Sat 20 Oct Orgelconcert met romantische muziek - Korte Kerkstraat 1 - Vianen (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Grote Kerk

Zaterdagavond 20 oktober organiseert Muziekpodium zijn jaarlijkse orgelconcert in de Grote Kerk van Vianen.Met een programma vol romantische muziek, speelt Reitze Smits werken van o.a. Johannes Brahms, Felix Mendelssohn-Bartholdy en Franz Schubert. Of hij zich daarbij beperkt tot het hoofdorgel of mogelijk ook het kabinet- en of kistorgel laat klinken, is op moment van schrijven nog niet bekend.

Eerder speelde Smits in een reeks van tien thema-concertenhet complete oeuvre van Johan Sebastiaan Bach. Het is nu echter tijd recht te doen aan andere grote meesters uit de muziekwereld. Of zij daarbij ook werk voor orgel schreven, deert Smits in het geheel niet. Waar mogelijk schrijft hij een transcriptie en voert die uit, bij voorkeur op een van de helder klinkende orgels van de Belgische orgelbouwer Thomas. Zijn laatst opgenomen cd ‘Rachmaninoff for the organ’ in het Luxemburgse Diekirch, is daar een duidelijk en ook heel mooi voorbeeld van. De organist Reitze Smits een beetje kennende is het best mogelijk dat de bezoekers daar zaterdagavond 20 oktober ook iets van zullen horen in de Grote Kerk van Vianen.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur open. De toegang aan de deur bedraagt € 8. In de voorverkoop zijn kaarten verkrijgbaar bij Podiumplein.nl voor € 8 en bij Emiel Al op de Voorstraat 100 in Vianen met korting à contant voor € 6. Meer informatie vindt u op onze website: www.grotekerkvianen.nl.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.