Utrechts Vocaal Ensemble

verschuren.herman@gmail.com 030 2342121 utrechtsvocaalensemble.nl

​Het Utrechts Vocaal Ensemble is een ambitieus en gezellig kamerkoor met (momenteel) 29 leden.

​We zingen meestal a capella, rondom een thema, tijdperk of muzieksoort. Per programma geven we drie concerten, deels in eigen beheer, deels op uitnodiging zoals in de Oranjekerk in Amsterdam of de Pieterskerk-serie in Utrecht. Het UVE werkt enthousiast aan het creëren van een optimale koorklank. Samenwerking is daarbij minstens zo belangrijk als individuele zangtechnische kwaliteit. De dirigent daagt het koor steeds weer uit grenzen te verleggen en zich verder te ontwikkelen, zowel op gebied van zangkwaliteit als presentatie. Juist omdat we er samen iets moois van willen maken hechten we ook aan een goede sfeer en gezelligheid, onder meer in de vorm van de wekelijkse borrel na de repetitie (niet verplicht).

Op 24 mei 2012 ontvingen we het eervolle bericht dat de Muziekcommissie van de Vereniging Toonkunst Nederland ons uit het Vermeulenfonds een premie toekende wegens ‘bijzondere programmering’.

We zijn begonnen met de repetities voor de Petite messe solennelle van Gioacchino Rossini, concerten op 30 en 31 mei aanstaande in Utrecht en Soest. Zie Agenda .

Zoekende tenoren opgelet, dit is het moment bij uitstek om ons te komen versterken. Er kan ook op projectbasis deelgenomen worden! Zie Zingen bij het UVE .

Zie ook Zingen bij het UVE.