Thu 25 Apr CONCERT door CLASSIC YOUNG MASTERS - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle a/d IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Van Cappellenhuis

​Fee Suzanne de Ruiter (mezzosopraan), Gulmira Issabekova (piano) , Inge van Grinsven (harp) en Melle de Vries (cello).

​De Stichting Classic Young Masters stelt bijzonder goed presterende jonge musici in staat een proefspel te doen voor een vakjury. Wie daarvoor slaagt doet voor publiek en een internationale jury de meesterproef en de winnaars van die competitie mogen zich “Classic Young Master” noemen. Zij krijgen dan een geheel op maat samengesteld begeleidingstraject aangeboden.

De sopraan Fee Suzanne de Ruiter zong als kind in het kinderkoor van Vocaal Talent Nederland, waarmee ze concerten door het hele land gaf. Fee Suzanne studeert sinds 2016 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij treedt regelmatig op als soliste en vertolkte een solorol in de nieuwe opera La Tragedia di Claudio M., met muziek van da Gagliano, Monteverdi en eigentijdse componisten, met voorstellingen in onder andere Den Haag, Kopenhagen, Modena en Venetië. Zij zal bij de 17eeeuwse opera Gliamorid’Apollo e di Dafne van Cavalli de rol van Amore vervullen. Daarnaast werkt zij mee aan de uitvoering van EVAs Lied bij het Festival Aus Licht van de 20e eeuwse componist Karlheinz Stockhausen.

Inge van Grinsven (2000) heeft van haar 14etot haar 17e harples, theorieles en koorzang gevolgd aan de Young Musicians Academy van het conservatorium van Tilburg. Vanaf september 2018 studeert Inge aan het conservatorium in Tilburg. Zij won in 2017 het Archipel Muziekconcours, een tweede prijs bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours en een tweede prijs tijdens het internationaal harpconcours in Portugal. Daarnaast was ze in 2015 halve finalist bij het Koninklijk Concertgebouw Concours. In 2017 stond zij in de finale van het Brabant Scholieren solistenconcours waar ze als solist mocht samenspelen met orkest Zuid.
Inge is laureaat van Classic Young Masters 2017 en heeft de Sinfonia Rotterdam Award gewonnen. Zij trad o.a. op in het concertgebouw Amsterdam, het Frits Philips Muziekcentrum in Eindhoven, de Doelen in Rotterdam, tijdens het Grachtenfestival Amsterdam en het Delft Chamber Music festival.

Melle de Vries (1994) werd in 2007 toegelaten tot de jong talentenklas van Groningen. In dezelfde periode heeft Melle een 3deprijs bij het concours van de SJMN gewonnen. In 2008 werd Melle toegelaten tot de School voor Jong Talent in Den Haag. In 2009 heeft Melle een 2de prijs bij zowel de regionale ronde als de landelijke finale van het Prinses Christina Concours gewonnen. In 2010 studeerde Melle een half jaar in Berlijn. Hij nam deel aan het ensemble van die Junge Zwölf Cellisten von Berlin en met dit ensemble maakte hij een tournee naar Zürich. Weer terug in Nederland zette Melle zijn ontwikkeling voort bij de Academie Muzikaal Talent. In 2013 won Melle de Publieksaward bij Classic Young Masters, hij speelt regelmatig in opdracht van deze stichting concerten. Melle studeert momenteel voor zijn Master aan het conservatorium van Amsterdam.

Pianiste Gulmira Issabekova werd geboren in Astana, Kazachstan. In 2008 studeerde zij af aan de Muziekacademie aldaar. Vervolgens studeerde zij aan het Staats Conservatorium in Moskou, waar zij na 5 jaar studie in 2014 afstudeerde. Zij specialiseerde zich als pianodocent, concertpianist, begeleider en kamermuziekspeler. Voor deze specialisaties behaalde zij, eveneens in Moskou, haar diploma Masters in kamermuziek in 2017. Tevens volgde zij vele Masterclasses bij gerenommeerde pedagogen en nam zij deel aan internationale competities.
Zij vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij in 2018 de titel Masters of Music behaalde.

· toegang € 15,-/tot 18 jaar € 7,50 incl. pauzedrankje


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.