Sun 4 Nov CONCERT door meesterpianist MARTIN OEI - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle a/d IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 15:00 uur
Van Cappellenhuis

Onlangs is bekend geworden dat door een operatie in de komende weken en het daarop noodzakelijke herstel, pianist Daniël Wayenberg (88) niet kan optreden samen met zijn 66 jaar (!) jongere kompaan Martin Oei.

Daarom is besloten dat Martin alleen zal spelen. Het programma wordt nader bekend gemaakt.

WE HOPEN HET DUO LATER IN HET SEIZOEN ALSNOG TE KUNNEN HOREN.

​De komende weken wordt bekend welke werken Martin Oei zal spelen.

DANIËL WAYENBERG KAN HELAAS NIET OPTREDEN I.V.M. HERSTEL VAN EEN OPERATIE DIE IN DE KOMENDE WEKEN ZAL PLAATSVINDEN. MARTIN OEI SPEELT DAAROM SOLO. HET PROGRAMMA WORDT LATER BEKEND GEMAAKT.

———————————————————————————————————————————————————

Op het programma samen met Danël Wayenberg stonden werken van o.a. Bizet, Debussy, Ravel en Chopin.

Daniël Wayenberg
Nadat Daniël Wayenberg in 1949 internationaal doorbrak, speelde hij met vrijwel alle grote orkesten ter wereld, zoals het New York Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij wordt beschouwd als één van de grootste Nederlandse pianisten en geeft jaarlijks nog tientallen optredens.

Wayenbergs Russische moeder MargareteBerson bracht hem op jonge leeftijd in contact met de piano. Daarna studeerde hij bij Ary Verhaar en later in Parijs bij Marguerite Long. Hij ontving een Koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau en in Frankrijk de Chevalier des Arts et des Lettres.

Wayenberg componeerde kamermuziek, pianoconcerten, het ballet Solstice en de symfonie Capella. Na de herontdekking van de luthéal schreef hij voor dit instrument de compositie Cadens, Serenade en Toccata. De cd-box van de violist Theo Olof bevat de historische opnamen op dit instrument.

In december 2014 vond de wereldpremière plaats van zijn Compact Symphony in de Oosterpoort in Groningen. In 2016 (op 86-jarige leeftijd) nam hij alle 12 Étudesd’exécutiontranscendante van Liszt op voor het Franse label Lyrinx. Wayenberg vormt een vast duo met Martin Oei; naast stukken voor quatre-mains spelen ze graag pianoconcerten op twee vleugels. Wayenberg is tevens vaste begeleider van de Franse mezzosopraan Yana Boukoff.

Voor meer informatie zie www.ecomuziek.nl.

Martin Oei
Martin Oei (1996) is een jonge pianist die zowel op moderne vleugels als op historische instrumenten speelt. Hij is gefascineerd door fortepiano’s en Franse vleugels van het merk Erard. Op zijn negende begon hij met piano spelen, een jaar later mocht hij studeren bij Jelena Bazova aan de Young Musicians Academy van Fontys Conservatorium Tilburg. Sinds 2015 studeert hij aan het Conservatorium van Utrecht bij Martijn van den Hoek.

Oei won vanaf zijn twaalfde diverse prijzen (o.a. Prinses Christina Concours, Jong Muziektalent Nederland, Young Pianist Foundation, International Steinway&SonsPianocompetition). Op zijn veertiende bracht T2 Entertainment zijn eerste cd uit.

Hij debuteerde op 16-jarige leeftijd in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam met de wereldpremière van Beethovens Fantasiesonate. Zefir Records bracht twee cd’s van Oei uit met deze bijzondere Fantasiesonate: de eerste op een moderne vleugel, de tweede op een originele Rosenberger fortepiano uit 1800. Op zijn vierde CD (2016) speelt Oei samen met Daniel Wayenberg op twee originele Erard vleugels uit de 19deeeuw. Deze CD ‘Chopin a deux’ met beide pianoconcerten van Chopin kreeg lovende recensies in de Volkskrant, NRC, Nederlands Dagblad en Trouw.

Sinds 2012 treedt Oei regelmatig op met Wayenberg; de AVRO nodigde het duo uit om te spelen bij de heropening van het Rijksmuseum in 2013; een jaar later speelden ze bij Stichting Muziek in Huis zeven jubileumconcerten voor onder anderen Koningin Maxima. In 2017 heeft Oei met de 87-jarige Wayenberg tournees geregeld in Spanje en Nederland met als titel ‘Rachmaninov in de polder’.

Voor meer informatie www.martinoei.nl

 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.