Fri 12 Oct “DUETS WITH JIM” - Dorpsstraat 164 - Capelle a/d IJssel (archief)
Aanvang 20:00 uur
Van Cappellenhuis

“DUETS WITH JIM” een productie van Andrea van Beek zang i.s.m.Newton, Gareth Davis (basklarinet) en Jim (op tape) m.m.v. de componisten Ron Ford, Morris Kliphuis, Jacob ter Veldhuis, Huba de Graaff en Gábor Tarján

Attentie: Prijsverlaging: Om technische redenen doen we dat via de jongerenkaart. Dus iedereen die deze grandioze voorstelling wil bijwonen, kan een kortingskaartje kiezen: € 7,50!!

Van modern klassiek en furieuze opera tot lichtvoetige jazz en intieme singer-song writer.

​Duets with Jim’ is een zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon. Jim kon niet lopen en ook niet praten, maar maakte wel prachtige geluiden. Gegrepen door de muzikaliteit ervan nam zijn moeder deze geluiden op. Andrea van Beek is zelf klassiek zangeres van beroep en vroeg componisten een duet te schrijven voor haar en haar zoon. Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en is in een andere muzikale stijl. Samen met basklarinettist Gareth Davis en Jim (op tape) zingt Van Beek over haar strijd met de werkelijkheid en over het vinden van schoonheid.

Haarverhaal gaat over de pijn een kind te krijgen dat zwaar gehandicapt is, de
noodzaak om anders naar het leven te gaan kijken, de eenvoud van onvoorwaardelijke liefde, de lol van het dagelijks leven en de hardheid van de dood.Het verhaal van Jim zelf gaat over pure levenslust en overgave.

Andreavan Beek: “In deze voorstelling wil ikJim de wereld in brengen, zijn eigenheid, zijn prachtige klanken. In plaats vante focussen op wat er niet is, wil ik laten zien en horen wat er wel is. Ookwil ik vertellen over het leven met Jim, die niets kon en toch alles kon, deschoonheid ervan laten zien en de moeilijkheid. Ik doe dat in de overtuigingdat kunst ons niet alleen schoonheid geeft, maar ook heldere inzichten enherkenning en ons zodoende verbindt. En in de overtuiging dat het verhaal vanJim en mij een universeel verhaal is.”

DUETSWITH JIM ging in premiere tijdens de Operadagen Rotterdam in de Rotterdamse Schouwburg (Krijn Boon Studio) op zaterdag 28 mei 2016 en werd lovend ontvangen:

NRC Handelsblad **** :‘Uitgebeendmuziektheater dat toont hoe weinig eigenlijk nodig is voor een indringende
voorstelling’leeshier de volledige recensie

Davo van Peursen (directeur Donemus)”:‘Een van de meest aangrijpende voorstellingen. Zeer indringende
muziek van Ron Ford, Morris Kliphuis en Gabor Tarjan. Ontroerende teksten vanAndrea van Beek en prachtig vertolkt! Onvergetelijk!’

Geert van Hove (hoogleraar Disablity Studies in Nederland):‘Van Beek bewijst met haar DUETS WITH JIM dat we projecten nodighebben, die een cross-over tussen kunst – ervaringsdeskundigheid – wetenschap
aandurven. Een bijzondere ervaring van hoog muzikaal gehalte, een aanrader.’

Zie ook:www.duetswithjim.nlof https://vimeo.com/200500103

Attentie: Prijsverlaging: Om technische redenen doen we dat via de jongerenkaart. Dus iedereen die deze grandioze voorstelling wil bijwonen, kan een kortingskaartje kiezen: € 7,50!!

 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.