Sat 29 Sep “ODE AAN NIEUW-AMSTERDAM” - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle a/d IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Van Cappellenhuis

Concert door het NIEUW AMSTERDAMSKLARINET KWARTET
met Sergio Hamerslag (Klarinet/es-klarinet),Bart de Kater (klarinet/bassethoorn). Tom Wolfs (klarinet/basstehoorn) en JesseFaber (basklarinet)

​De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al zes jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.
Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs en in 2017 presenteerden zij hun debuut cd ” Ode aan Amsterdam ” in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. Daarnaast was het ensemble medeverantwoordelijk voor de totstandkoming en de organisatie van het succesvolle Nederlands Klarinetfestival in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Bimhuis. Een festival waar de klarinet in al zijn hoedanigheden, voor alle leeftijden en in alle mogelijke muziekstijlen te zien en te horen was.

Ook internationaal is het NAKK actief. Het ensemble maakte tournees naar diverse landen waarvan invloeden zijn terug te horen in de diverse gevarieerde programma’s. Muziek bij iedereen brengen is hetgeen waarin het NAKK het sterkst is: zo verraste het ensemble nietsvermoedende passagiers van de Amsterdamse tram 3 en konden lange rijen automobilisten genieten van een kort file-concert voor de open brug op de A1 bij Muiderberg.

Het NAKK is altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weet het ensemble al snel de harten van het publiek te veroveren!

Na hun vorige programma “Ode aan Amsterdam” speelt het NAKK nu muziek van hun CD die in september uitkomt : “Ode aan
Nieuw-Amsterdam” ofwel New York, met muziek
van componisten als George Gershwin en
Antonin Dvorak .

·
Toegang € 15,-,
tot 18 jaar € 7,50 incl. pauzedrankje

 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.