Sat 26 Oct PATHETIQUE door “DE BEZETTING SPEELT” - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Van Cappellenhuis

Het 1e concert van een serie van 4 door onze Artists in Residence , musici van “De Bezetting Speelt” Annet Kartsen (fagot), Bas van der Sterre (klarinet) en Ramon van Engelenhoven (piano).

Let op: DEZE VOORSTELLING IS OOK ALS ONDERDEEL VAN EEN SERIE TE BESTELLEN. Zie het aparte aanbod.

Met werken van o.a. Kvandal, Busoni, Tansman, Glinka
TOPTALENT RAMON VAN ENGELENHOVEN SPEELT EXTRA SOLO TWEE DELEN VAN BEETHOVEN'S SONATE PATHÉTIQUE

Van het gezelschap "De Bezetting Speelt" treden Annet Kartsen (fagot), Bas van der Sterre (klarinet) op. Als gast voegt Pianist Ramon van Engelenhoven zich bij hen.

Het programma:

 LEGENDE (1983) - JOHAN KVANDAL (1919-1999) voor fagot en piano
SUITE (1878) - FERRUCCIO BUSONI (1866-1924) voor klarinet en piano
SONATINE (1952) - ALEXANDRE TANSMAN (1897-1986) voor fagot en piano
SONATE PATHÉTIQUE (1798) – LUDWIG VAN BEETHOVEN (1770-1827) voor piano solo
deel II Adagio, deel III Rondo: Allegro
TRIO PATHÉTIQUE (1832) - MIKHAIL GLINKA (1804-1857) voor klarinet, fagot en piano 
  

In dit programma maken we een rondreis. We beginnen in het koude Noorwegen, waar we de 100e verjaardag van de Noorse componist Johan Kvandal vieren. Vervolgens reizen we via het romantische Italië van Busoni en muziek van een wereldreiziger als Alexander Tansman, door naar het pathetische Rusland van Glinka.

Annet Kartsen en Bas van der Sterre zijn zeer ervaren en gedreven musici met een vaste plaats in De Bezetting Speelt, Ramon van Engelenhoven wordt – als zeer veelbelovend aanstormend jong talent van internationale allure – voor dit concert aan het ensemble toegevoegd.

ANNET KARSTEN - FAGOT
“Ik viel op de fagot toen ik op mijn elfde een concert bezocht van een blazers octet. Ik speelde toen al 3 jaar klarinet, maar na dat concert vroeg ik of ik fagot mocht spelen. De stuwende baslijntjes en daarnaast af en toe ook mooie melodieën trokken me aan. Samenspelen in een orkest of ensemble is wat ik het allerliefst doe. Binnen het repertoire van De Bezetting Speelt kan ik met de vele mogelijkheden van de fagot mijn ei kwijt. Al heel lang bespeel ik een Heckel fagot, daar kan ik van laag naar hoog mooi mee kleuren.”

BAS VAN DER STERREN - KLARINET
“Sinds 2004 speel ik op een klarinet gebouwd in 2002 door de Duitse firma Herbert Wurlitzer. Mijn vader was ook klarinettist en hij speelde op een zelfde instrument. Met deze klank ben ik letterlijk opgegroeid. Misschien wel het allerbelangrijkste voor een klarinettist zijn het mondstuk en het riet. Na jaren spelen ben ik hiervoor uitgekomen in Oostenrijk. De mondstukkenfabrikant Nick Kückmeier en rietenmaker Alexander Pilgerstorfer verzorgen mijn materiaal.”

RAMON VAN ENGELENHOVEN - PIANO
Ramon van Engelenhoven (1995) sloot in 2017 zijn Bachelor Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare cijfer (een “10”) en studeert daar momenteel verder in de Master-opleiding. Hij won vele prestigieuze (inter)nationale prijzen. Dankzij zijn prijs bij het Young Pianist Foundation Concours heeft hij in 2017 gesoleerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg in het Vijfde pianoconcert van Prokofiev. In 2018 nam hij voor ‘AVROTROS Klassiek Presenteert!’ een CD op met werken van Chopin, Liszt, Skrjabin, Debussy en Poulenc. Tevens is hij één van de finalisten van ‘Dutch Classical Talent’ voor seizoen 19/20, waarvoor hij een tour langs vooraanstaande Nederlandse concertpodia zal maken. Ramon is zeer regelmatig te horen op de verschillende Nederlandse concertpodia en op Radio 4. Buitenlandse optredens gaf hij o.a. in Hamburg (Laeiszhalle), Rome, Porto Ercole (een concert bij Prinses Christina thuis), Athene, Kreta, Istanbul, Los Angeles, San Francisco, Calgary en Vancouver, vaak op uitnodiging van het Prinses Christina Concours.

Entree € 15,- , tot 26 jaar € 7,50 incl. drankje na afloop
Dit concert is ook deel van een serie van 4, overige data: 21-12-2019, 22-02-2020 en 25-04-2020. ZIE DAARVOOR HET APARTE AANBOD op de website van het Van Cappellenhuis.
De prijs van de serie is € 50,- , tot 26 jaar € 25,- incl. alle 4 keren een drankje na afloop.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.