Sat 25 May VAN KLEIN NAAR GROOT, VAN VIOOL TOT CONTRABAS. - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

​Schuberts beroemde strijkkwintet met de warme klanken van 2 celli, gecombineerd met het Grand Duo van Bottesini voor viool, contrabas en strijkers. 

​Schuberts beroemde strijkkwintet met de warme klanken van 2 celli, gecombineerd met het Grand Duo van Bottesini voor viool, contrabas en strijkers. Met de virtuoze contrabassist James Oesi als solist een gegarandeerd grootse afsluiting van het concertseizoen! Over James Oesi: In mei 2012 studeert James met een met aantekening af op het Koninklijk Conservatorium Den Haag, dat eindexamen werd later bekroond met de Fock Medaille voor beste solo examen van dat jaar.  “Als je een man hebt als James Oesi, dan weet je dat ie er staat, dat het klinkt en dat de contrabas een solisteninstrument is.” Hans Haffmans, presentator NPO Radio 4. Zomer 2016 speelt James op het prominente openlucht klassieke muziek festival Wonderfeel, waar Radio 4 gelegenheidsrecensent Benjamin Herman zijn concert benoemd tot één van de hoogtepunten van het festival.

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel). Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. NRC Handelsblad en Luister publiceren uitgebreide interviews met Oesi, en Classic FM UK Featured zijn video van Luciano Berio’s Psy. James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival, een muziekfestival rondom de contrabas waarvan de eerste editie in mei 2017 in De Electriciteitsfabriek in Den Haag plaatsvond. Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern. James krijgt tijdens en na zijn studie masterclasses en coachingsessies van onder andere Gary Karr, Anner Bijlsma, Geoffrey Simon (dirigent en producent), Leon Bosch (voormalig solocontrabas van Academy of St Martin in the fields), Klaus Trumpf en Thomas Martin.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.