Sun 29 Nov Aanvang 14.00 uur: BEETHOVEN EN DE GITAAR - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 14:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Met Izhar Elias (gitaar), Eva Stegeman (viool) en Iván Iliev (altviool).
"...erg beeldend en meeslepend..." (Luister Magazine)
Het album “Adelaide, Beethoven and the guitar” kreeg  4 sterren in Trouw , het Nederlands Dagblad en Luister Magazine.

In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven geboren is. Ter gelegenheid van deze verjaardag heeft Nederlandse Muziekprijswinnaar Izhar Elias een programma samengesteld met werken van Beethoven. Het zijn bijzondere arrangementen voor gitaar en strijkers, gemaakt door tijdgenoten van Beethoven. Rond 1800  was de gitaar in Wenen nieuw en hip. Er was grote vraag naar repertoire en talrijk waren dan ook de door gitaarvirtuozen gemaakte gitaarbewerkingen van muziek van jonge grootheden als Beethoven.

Izhar Elias is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk, de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. Izhar gaf tal van concerten over de hele wereld. In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een klassiek musicus kan worden uitgereikt. Izhar heeft vele CD's op zijn naam staan, waarvoor hij lovende kritieken kreeg in de (inter)nationale pers.

 Eva Stegeman is artistiek leider van het internationale festival Classical Encounters (voorheen het Kamermuziekfestival Den Haag). Eva profileert zich in het bijzonder op het gebied van kamermuziek. Haar veelzijdige interesse reikt van de vroege barok tot en met hedendaagse muziek en wereldpremières. Ze was te gast op vele nationale en internationale festivals en was concertmeester bij vele gerenommeerde orkesten.

De Bulgaarse altviolist Iván Iliev is specialist op het gebied van de barok en de klassieke periode. Hij wordt door talloze internationale oude muziek gezelschappen gevraagd, waaronder Collegium 1704 (Vaclav Luks), Ensemble Odyssee, Les Ambassadeurs en European Union Baroque Orchestra.

Toegang € 18,-, vrienden € 15,-, jeugd/jongeren € 9,- , incl. drankje

Kaarten bestellen in coronatijd, of hoe de toepassing van de coronaregels uw bestelwijze raakt:

  • Als u twee of meer kaarten bestelt en u wilt naast elkaar zitten, kiest u voor 2 kaarten normaal-naast-elkaar of 2 kaarten vriend-naast-elkaar, afhankelijk van wat van toepassing is.Kinderen tot 12 jaar kunnen gewoon naast u zitten en deze kaarten kunt u tegelijk bestellen.

  • Wilt u dus meer kaarten voor personen uit verschillende huishoudens en u wilt dus niet naast elkaar zitten, dan bestelt u kaarten normaal of vriend.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.