Tue 24 Nov Aanvang 19.00 uur: ENTARTETE KUNST - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 19:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Nieuwe datum van de voorstelling: dinsdag 24 november, 19.00 uur (a.g.v. de tijdelijke lockdown kon de voorstelling niet doorgaan op de oorspronkelijke datum, 10 november).

Lezing met muziek door kunsthistorica Josée Claassen

Vanaf het moment dat de nazi’s in Duitsland aan de macht kwamen, in 1933, was er in Duitsland tot het einde van de oorlog, in 1945, een regime waarbij het vele kunstenaars onmogelijk gemaakt werd te werken. Kunstenaars van wie hun werk als ongewenst werd beschouwd, mochten niets meer verkopen of tentoonstellen. Van ongewenste componisten mocht het werk niet meer uitgevoerd worden. Dat gold voor vele moderne kunstenaars en componisten en per definitie voor joden.

In 1937 werd in München door de nazi’s een grote tentoonstelling over ‘entartete’ (ongewenste/ontaarde) beeldende kunst gehouden. In 1938 vond een soortgelijke tentoonstelling plaats, maar dan over ‘entartete muziek’. De tentoonstellingen waren bedoeld om de moderne kunstenaars te schande te maken en reisden door heel Duitsland.  Er kwamen miljoenen mensen op af. Wat was de aanleiding voor deze tentoonstellingen? Wie waren de ontaarde kunstenaars en componisten eigenlijk? U ziet afbeeldingen van werk van onder meer Franz Marc, Ernst Ludwig Kirchner, Vincent van Gogh en Wassily Kandinsky. U hoort prachtige muziek van onder andere Franz Schreker, die laat horen hoe muziek klinkt op het eiland Elysium.

Toegang € 10,- , vrienden € 7,- , jeugd/jongeren € 5,- incl. drankje

Kaarten bestellen in coronatijd, of hoe de toepassing van de coronaregels uw bestelwijze raakt:

  • Als u twee of meer kaarten bestelt en u wilt naast elkaar zitten, kiest u voor 2 kaarten normaal-naast-elkaar of 2 kaarten vriend-naast-elkaar, afhankelijk van wat van toepassing is.Kinderen tot 12 jaar kunnen gewoon naast u zitten en deze kaarten kunt u tegelijk bestellen.

  • Wilt u dus meer kaarten voor personen uit verschillende huishoudens en u wilt dus niet naast elkaar zitten, dan bestelt u kaarten normaal of vriend.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.