Sat 3 Jun DE MOED OM TE VERTREKKEN - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Met Kees Scholten (zang), Emmy Storms (viool) en Margreet Markerink (piano).

De Moed om te Vertrekken is een ontdekkingstocht naar de wereld van de Tango.

Ruim honderd jaar geleden zochten miljoenen Europeanen hun heil aan de oevers van de Rio de la Plata. De confrontatie met de aanwezige bevolking en cultuur leverde een nieuwe muziek- en dansvorm op: de Tango. Met gezongen vertalingen word je meegenomen naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes, bordelen en naar de ziel van de mensen die de moed hebben om te vertrekken.

De Moed om te Vertrekken  is een ontdekkingstocht naar de wereld van de Tango. Zanger Kees Scholten ontwikkelde een passie voor de Tango en ontdekte dat het meer is dan alleen een dans. Nieuwsgierig geworden naar de bijzondere liederen die hij tegenkwam begon hij zelf vertalingen te maken van deze teksten en dook zo dieper in dit fascinerende genre.

Winnaar van het 10e Utrechts Kleinkunstfestival. ‘De kers op de festivaltaart van het Grachtenfestival‘ – NPO, aug 2020 (bekijk hier het fragment vanaf 44 minuten).

Verhaal en credits

  • Verhaal en vertalingen van de tango’s: Kees Scholten
  • Liedteksten van o.a Cátullo Castillo, Enrique Cadicamo en Horacio Ferrer
  • Muziek  van o.a. Anibal Troilo, Edgardo Donato, Astor Piazzolla, Margreet Markerink

Deze  gezongen vertalingen nemen je mee naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes, bordelen en naar de ziel van mensen die de moed hebben om te vertrekken. Liederen over illusie, liefde en frustratie. Vurig en passioneel, maar ook met humor gebracht. Onnavolgbaar in samenspel met Margreet Markerink op piano en Emmy Storms op viool.

Na de voorstelling en een korte pauze met een hapje en drankje wordt iedereen hartelijk uitgenodigd te dansen op de muziek van tango-dj Mariano Laplume, maar alleen kijken en genieten van de heerlijke sfeer kan natuurlijk ook!

  • Entree € 18,00 |  vriend € 15, 00 | jongeren € 9, incl. drankje

De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.