Sat 15 Apr MUZIKALE VERTELLINGEN - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

uitgesteld. Door het CHIMAERA TRIO met Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano).

Hoe kan muziek zonder woorden een verhaal vertellen? Wat laat Schumann in zijn “Sprookjesvertellingen” horen? Waarom verklankt Mahler schijnbaar onschuldige volksverhaaltjes? In dit programma zoekt het Chimaera Trio naar antwoorden op deze en andere vragen.

De naam van het trio is ontleend aan een figuur uit de Griekse mythologie.

De chimaera is een vuurspuwend monsterlijk wezen, samengesteld uit delen van een leeuw, een geit en een slang. Het waarnemen van de chimaera was een voorteken van onweer, schipbreuken en natuurrampen. Het is dus zeker de moeite waard het Chimaera Trio eens uit te nodigen of te komen beluisteren!

Het Chimaera Trio, opgericht in 2012, profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer (klarinet), een strijker (cello) en een toetseninstrument (piano). De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden. 
Door zich in beroemde klarinettrio’s (bijvoorbeeld Brahms, Beethoven) en onbekende originele werken te verdiepen, alsook zelf muziek te arrangeren, verbreedt dit trio het repertoire en daarmee de mogelijkheden van deze bezetting. 

Al snel na de oprichting was het Chimaera Trio te horen tijdens o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en won het prijzen bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en het Storioni Concours. Dit succes legde de basis voor een langdurige samenwerking; sindsdien speelt het Chimaera Trio in zalen als het Amsterdamse Concertgebouw en Muziekgebouw Eindhoven, en was het te horen bij verschillende festivals.
In 2019 was het trio onderdeel van het talenttraject “AVROTROS Klassiek presenteert!”, hetgeen resulteerde in een cd-opname en meerdere optredens voor radio en tv.
Eerdere opnamen werden ook meermaals uitgezonden op Radio 4 en NTR Podium.

Entree € 18,00 | vriend € 15,00 | jongeren € 9, incl. drankje


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.