Fri 13 Dec ROMEO_JULIA_THE FIERY ANGEL van PROKOFIEV - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle aan den IJssel
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Van Cappellenhuis

Maya Fridman (cello), Artem Belogurov (piano), Bastiaan de Zwitser (ambachtelijke verhalenverteller).

De Russische componist Sergej Prokofjev (1891 – 1953) verliet tijdens de revolutie zijn vaderland, maar in 1933 knoopte hij nieuwe banden aan met zijn geboorteland. Met zijn vrouw, een Spaanse zangeres, vestigde hij zich in Moskou. Al snel ontving hij de opdracht om balletmuziek te maken bij Romeo en Julia. De Grote Zuivering leidde er echter toe dat het ballet werd afgekeurd. (Levende mensen kunnen dansen, dode mensen niet…) In 1938 werd het stuk tenslotte in het repertoire opgenomen door het Bolsjoj-Theater.

Prokofjev heeft het liefdesgeluk en liefdesleed van de twee geliefden treffend verklankt. Het ene moment luisteren we naar zeer romantische muziek en het andere moment klinken genadeloos ruwe klanken. Zou dit laatste met de ruzies en scheldpartijen van de twee families te maken hebben? In ieder geval moesten de Russische autoriteiten in beginsel weinig van het stuk hebben en schorsten de uitvoering eenvoudigweg. Hier in een bewerking voor cello en piano van Lidia Baich en Matthias Fletzberger

Prokofjevs opera “The Fiery Angel” handelt over een wel zeer uit de hand gelopen ongelukkige liefde. Dit is een verhaal dat zowel tijd als taal ontsteigt, met haar uiterste schoonheid, gestoordheid en liefde. Een verhaal zo diep symbolisch en tegelijkertijd extreem menselijk. 


Toegang € 15,00 per kaartje