Fri 8 Nov SOMMERHUS EN HET JOZZONET - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Van Cappellenhuis

Vera Jessen-Juhrend (zang/gitaar), Peter Jessen (zang, contrabas), Joz Knoop (gedichten)

Over Sommerhus:
Sommerhus bestaat uit singer-songwriter en gitarist Vera Jessen-Juhrend en de klassiek getrainde contrabassist en zanger Peter Jessen. Zij kneden elementen van akoestische pop, klassieke muziek en avant-garde samen tot een eigen geluid. Verstilling en intimiteit zijn daarbij sleutelwoorden naast melodie en haarscherpe samenzang. Materiaal van hun twee albums Sommerhus (2013) en Is There Such A Thing As Too Much Love? (2016) weerklonk reeds live in clubs, theaters en huiskamers van Nederland tot Denemarken en Zuid-Oost Afrika. 

Over Joz Knoop:
De Rotterdamse dichter Joz Knoop publiceerde meerdere bundels en won diverse poëzieprijzen. Hij vond een eigen dichtvorm uit: de jozzonet. Hierin spiegelt een gedicht zich rond de middenregel, om weer te eindigen met de openingszin.

Korte toelichting op het programma:
Het Rotterdamse kamerpopduo Sommerhus ontmoette Knoop tijdens een muziek- en poëzieavond waarop zij beiden optraden. Gefascineerd door de jozzonet en hoe dit naar muziek te vertalen, schreven zij een nummer op het in het Engels vertaalde gedicht ‘Hemelogen’/’Heavenly Eyes’ van Knoop. Meerdere muzikale jozzonetten volgden. Tijdens een speciaal programma worden deze nummers, naast ander Sommerhus materiaal uitgevoerd. Maar Knoop draagt ook zelf voor met zijn gedragen en donkere stem, al of niet begeleid door Sommerhus.

Entree € 15,- , tot 25 jaar € 7,50 incl. pauzedrankje


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.