Sat 9 Apr SPEELCONCERT VOOR PEUTERS EN KLEUTERS “BLUB!” - d - Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 11:30 uur
Het Van Cappellenhuis

SPEELCONCERT VOOR PEUTERS EN KLEUTERS “BLUB!”

Met KRULMUZIEK, bestaand uit Hester Verhoeff (viool), Zdenka Procházkova (altviool), Sebastiaan van den Bergh (cello) en Félice van der Sande (diverse instrumenten, zang en teksten).. Blub! Zwem met ons mee in de zee van muziek waar de klanken van viool, altviool en de grote cello deinen op de golven.

Samen met de vissen, zeepaardjes en de walvis duiken we steeds dieper op de tonen van de klassieke watermuziek. Ervaar de vrolijke, swingende en ontroerende klassieke muziek, net als de verrassende klanken die het water kan maken.

De kinderen zingen, bewegen en spelen met de muzikanten samen en kunnen meedoen met het muzikale spelmateriaal dat ze halverwege in hun handen krijgen. Wat is er leuker dan heel veel manieren te ontdekken waarop je hiermee muziek kan maken?

Na het concert is er de vioolspeeltuin, een informele ontmoeting tussen de kinderen en de muzikanten. De kinderen spelen dan op een echte viool of cello, zelfs voor de allerkleinste handjes is er een echt viooltje!

Muzikanten Hester Verhoeff (viool), Zdenka Procházkova (altviool) en Sebastiaan van den Bergh (cello) hebben alle drie hun sporen verdiend in verschillende ensembles, in orkesten en het lesgeven aan jonge kinderen en vinden elkaar in deze prachtige strijkersbezetting.

Multi-muzikant Félice van der Sande, tevens ervaren Muziek op Schootspecialist, voegt tijdens de voorstellingen nog veel andere instrumenten toe. Daarnaast schrijft Félice eigen liedjes en arrangementen die ouders en kinderen samen mee kunnen zingen bij het concert. Kenmerkend voor veel liedjes van Krulmuziek zijn de verwijzingen naar klassieke werken, zoals een mix van het komische ‘Kattenduet’ van Rossini met Poesje mauw, of het lied ‘Neus’ in arrangement met de Bourée van Bach.

Félice heeft de rol om met kinderen samen te spelen en ze aan te moedigen met in de handen klappen, voeten stappen of met het spelmateriaal mee te doen met de muziek.

“Hartverwarmend en liefdevol muziekaanbod voor hele kleintjes.”

Entree € 5,- per volwassene en € 5,00 per kind., incl drankje.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.