Sun 17 Nov VAN LEVENSVREUGDE EN AFSCHEID - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 15:00 uur
Van Cappellenhuis

VESPUCCI KWARTET 
Lisanne Soeterbroek (viool), Robert Lis (viool), Stephanie Steiner (altviool), Douw Fonda (cello)
Van ongelooflijk levenslustig tot intens triest en melancholisch. Het hele palet aan gevoelens zal passeren tijdens deze enerverende middag met het Vespucci Kwartet.

Op het programma staaN:
F. Mendelssohn-Bartholldy (1809-1847)  – Quartett opus 44 no. 1 (1837/1838) 31’31”
G. Puccini  1858-1924) - Crisantemi
F. Schubert (1797-1828) - Der Tod und das Mädchen (1824)

Over het Vespucci Kwartet
Het Vespucci strijkkwartet werd opgericht in 2009 en speelt inmiddels op vele podia in Nederland en Duitsland. Zij speelden op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival aan de Maas, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn. Zij waren live op de radio te beluisteren bij programma’s als Opium, Diskotabel en Spiegelzaal.

In 2014 brachten zij hun eerste CD ‘Debut’ uit met werken van Mozart en Dvorak. In 2015 traden zij op bij de opening van de nieuwe vleugel van het van Gogh-museum in het bijzijn van prinses Beatrix. In 2016 speelden zij in een overvol openluchttheater tijdens het Down the Rabbit Festival. Naast de reguliere concerten stonden zij ook met het filmproject ‘Kreutzersonate’, het dansproject ‘Prokofiev moves’ en de kindervoorstelling ‘de Nieuwe Kleren van de Keizer’ op de planken. Deze voorstellingen werden ontworpen door hun eigen primarius Lisanne Soeterbroek.

Visie van het kwartet
Onze visie is dat het spel levendig en organisch moet blijven vloeien, we streven naar een muzikale ervaring. Qua samenspel staan spontaniteit en reageren op elkaar voorop, liever vrij musiceren dan details vastleggen puur om netheid!  We zijn al jarenlang op elkaar ingespeeld en putten uit onze ervaringen van samenspel met allerlei kamermuziekensembles en activiteiten als aanvoerders bij verschillende orkesten. 

“Vespucci Quartet is anenergetic, fresh and highly professional string quartet, with a big love for performing and sharing beautiful music!”

Entree € 15,-, tot 25 jaar € 7,50 incl. pauzedrankje


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.