Sat 4 Jun VANCAPPELLENFESTIVAL SCHUBERTIADE - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Tijdens onze Schubertiade staat de muziek van Schubert centraal met o.a. zijn Forellen kwintet en de fantasie voor vier handen op één piano!

Elaine Ng, geboren in Hongkong, behaalde, gesteund door voltijdse studiebeurzen, haar bachelordiploma in muziek (met onderscheiding) aan de Hong Kong Academy for Performing Arts en haar masterdiploma in Muziek aan het Mannes College in New York. Elaine momenteel eerste altvioliste van het DesMoines Symphony en speelt ze met het Kansas City Symphony.

Karen Su (USA) is de kersverse winnares van beroemde Internationale Lipizer wedstrijd in Italië. Tijdens het Gergiev Festival soleerde ze met het eerste vioolconcert van Prokofiev georganiseerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Momenteel is zij Artist in Residence in de Koningin Elizabeth Kapel in België.

Peter Leerdam studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Peter Stotijn en behaalde in 1983 het diploma uitvoerend musicus met onderscheiding. Hij maakte reeds tijdens zijn studie deel uit van Mamadeus, een groep geformeerd rond panfluitist Peter Weekers. Vele composities zijn voor hem geschreven, waaronder het concert voor contrabas en harmonie-orkest van Alexander Comitas.

Stéphane De May is een genereuze pianist die zijn passie graag deelt.Zijn spel is delicaat en gevoelig. Na het behalen van zijn diploma voor uitvoerend musicus aan de Ecole Normale in Parijs en Rotterdam haalde hij zijn diploma voor kamermuziek aan het conservatorium van Bergen. Dit allemaal met felicitaties van de jury onder leiding van grootmeesters als A. Delle-Vigne, A. Rahman El Bacha, T. Evdokimova, G van Waas.

Jordan Gregoris is een gepassioneerd beoefenaar van de kamermuziek en maakt deel uit van ensembles, variërend van duo's tot pianokwintetten, maar ook van strijkkwartetten en meer originele formaties. Deze rijke ervaring als kamermusicus stelt hem in staat om op de internationale scène op te treden (New York, Londen, Parijs, Brussel, München, enz.), verschillende werken op te nemen, waaronder het pianokwintet van Schumann en Sjostakovitsj en de winnaar te zijn van talrijke internationale wedstrijden.

Ruben Plazier behaalde zijn diploma uitvoerend musicus aan het conservatorium van Rotterdam bij Stéphane De May en aan de Ecole Normale de Musique Alfred Cortot in Parijs bij Jean-Bernard Pommier en de AMA Academy in Beziers. Als solist trad Ruben op door heel Europa. Eén van de hoogtepunten van Ruben’s carrière was de uitnodiging om op te treden met het Lets Radiokoor onder leiding van Sigvards Klava.

Ruben is mede-programmeur van het Van Cappellenfestival.

Entree € 25,--, vrienden € 22,--; jongeren € 12,50


Toegang € 25,00 per kaartje