Sat 21 Dec WINTERSE VERHALEN - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Van Cappellenhuis

Het 2e concert van de serie van 4 door onze Artists in Residence , musici van “De Bezetting Speelt”.

Bas van der Sterre (klarinet), Caroline Wagner of Melanie Broers??(viool) en Mirsa Adami  (piano)

Het programma:
(5+5=2, betekent dat van de vijf strijkers en vijf blazers van het ensemble er 2 - al dan niet als gast - het betreffende programmaonderdeel verzorgen).

5+5=3 | TRIO (1932) - ARAM KATCHATURIAN (1903-1978)
5+5=2 | MUCH ADO ABOUT NOTHING (1919)- ERICH W. KORNGOLD (1897-1957)
5+5=3 | CONTRASTEN (1938) - BELA BARTOK (1881–1945)
5+5=3 | FÜNF STUCKE - DIMITRI SHOSTAKOVIC

Voor dit programma is de Albanese pianiste Mirsa Adami uitgenodigd, om zo dicht mogelijk bij een authentieke uitvoering van de twee bekendste werken voor viool, klarinet en piano te komen. Het geheel zal omlijst worden met winterse verhalen.

CAROLINE WAGNER – VIOOL
“Ik speel op een speciaal voor mij in 1989 op maat gemaakte viool van de Hollandse vioolbouwer Tim de Vries en op een rijk versierde Hardanger Vedel, die ook door Tim gebouwd is. Twaalf jaar geleden besloot ik mijn instrument volledig in te zetten voor de kamermuziek. Vooral het samen musiceren, zonder inmenging van een dirigent is een feest voor mijn ziel en wakkert mijn creativiteit aan.”

BAS VAN DER STERREN - KLARINET
“Sinds 2004 speel ik op een klarinet gebouwd in 2002 door de Duitse firma Herbert Wurlitzer. Mijn vader was ook klarinettist en hij speelde op een zelfde instrument. Met deze klank ben ik letterlijk opgegroeid. Misschien wel het allerbelangrijkste voor een klarinettist zijn het mondstuk en het riet. Na jaren spelen ben ik hiervoor uitgekomen in Oostenrijk. De mondstukkenfabrikant Nick Kückmeier en rietenmaker Alexander Pilgerstorfer verzorgen mijn materiaal.”

MIRSA ADAMI - PIANO
Mirsa kwam in 1991 voor haar studie naar Nederland. Sinds haar afstuderen is Adami correpetitor bij de Nieuwe Opera Academie in Amsterdam en begeleidt ze de cellisten bij de masterclasses gedurende de Holland Music Sessions die elke zomer worden gehouden.
Ze is zeer actief in de kamermuziek en vormt een vast duo met de violiste Cecilia Bernardini.

Entree € 15,- , tot 26 jaar € 7,50 incl. drankje na afloop

Dit concert is ook deel van een serie van 4. De prijs van de serie is € 50,-  tot 26 jaar € 25,- incl. alle 4 keren drankje na afloop.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.