Zo 24 mar Vigorosa en Zijlstra 24 maart 2019 - Koog 30 Zuid-Scharwoude - Zuid-Scharwoude
{alt_text} {alt_text}
Aanvang 14:30 uur
Koogerkerk

​Vigorosa & Zijlstra: Dichtbij de zee, de ziel en de stem
​Vrouwenkoor Vigorosa brengt, onder leiding van Saskia Diel, dit seizoe n Vigorosa & Zijlstra: ‘Dichtbij de zee, de ziel en de stem’.

Vigorosa neemt u zingend mee naar verschillende landen. Naast hedendaags repertoire staan bijvoorbeeld Italiaanse, Corsicaanse en Israëlische liederen op het programma. Een enkel etherisch Japans lied zal klinken tegenover een stevig, aards, Corsicaans liefdeslied.

Speciale gast is zanger en trompettist Jeroen Zijlstra. Zijlstra won in 2002 de Annie M.G.Schmidt-prijs voor het beste theaterlied met Durgerdam slaapt. In Dichtbij de zee, de ziel en de stem zingt Jeroen Zijlstra drie nummers uit zijn nieuwe programma Nieuws van twee kanten. De zangeressen van Vigorosa begeleiden hem daarbij als zingende nonnen, zeemeerminnen en engelen! Op zijn beurt speelt Jeroen Zijlstra als trompettist mee met de liederen van Vigorosa.

Zoals altijd verzorgen de musici de begeleiding en instrumentale intermezzi. Onze musici zijn de gebroeders Doedens, Jan Doedens: accordeon en piano, Klaas Doedens: contrabas en electrische bas en vaste musicus Geert Hoes: gitaar, viool en panfluit. Het concert wordt afgesloten met Breek, een lied van Jeroen Zijlstra, voor vierstemmig koor gearrangeerd door Jetse Bremer.

www.vigorosa.nl


Toegang € 16,50 per kaartje