Dirigent gezocht

Nederlands kampioenskoor barbershopzingen zoekt nieuwe dirigent

The New Harvest Singers uit Geldermalsen is een a-capella groep in barbershopstijl, opgericht in 1995. Wij hebben ongeveer 30 leden, verdeeld over 4 stemgroepen. Barbershop is onze basis, maar we maken in het kader van onze muzikale ontwikkeling ook andere a-capella muziek, van klassiek tot pop. Meestal 4-stemmig, maar soms zelfs 7-stemmig.Performance is een belangrijk onderdeel van de uitvoering, In april 2017 werden wij in de Nationale competitie barbershop zingen voor de 6e maal kampioen, met de hoogst behaalde score in Nederland ooit (82,2 %, eenA-score) .

Na ruim 17 jaar vruchtbare samenwerking nemen wij nu afscheid van onze dirigente Wil Saenen en staan we aan het begin van een nieuwe fase. Wij zijn op zoek naar een nieuwe dirigent die onze hechte en ambitieuze groep verder kan brengen. Iemand met ervaring,muzikaliteit, teamgeest en inspirerend vermogen. Kennis van en/ofervaring met het barbershop-genre is een pré. De ambitie om daarin te willen groeien een voorwaarde. Wij repeteren op dinsdagavond in Geldermalsen.

We zijn een koor metdiversiteit en heel veel inzet. Wewerken graag hard aan een mooiresultaat, waarbij ieders bijdrage belangrijk is. We houden van een muzikaalproces waarin we worden uitgedaagd om grenzen te verleggen, met activiteiten die hetteamgevoelversterken. Regelmatig werken we hierbij samen met binnenlandse en buitenlandse coaches.Aandacht voor elkaar en momenten van ontspanning en gezelligheid maken ons tot een warmegroep.

Wie zoeken wij?

We zoeken een dirigent (m/v) die:
- een opleiding koordirectie heeft afgerond;
- ervaring heeft met 4-stemmig a capella zingen;
- bij voorkeur ervaring heeft met het genre barbershop, maar zeker de bereidheid heeft om zich daarin te bekwamen;
- ons kan helpen een topkoor te blijven en ons en onze assistent-dirigent verder te ontwikkelen;
- ons kan uitdagen met diverse werkvormen;
- ons wil inspireren om het beste van onszelf te laten horen en zien;
- kan luisteren, maar niet bang is om beslissingen te nemen;
- een teamplayer is, die nauw samenwerkt met commissies en bestuur;
- in staat is om positieve feedback te geven en te ontvangen;
- past bij het profiel en uitstraling van het koor;

Heb je belangstelling en wil je meer over ons weten? Meer informatie, een indruk van ons repertoire, filmpjesén onze contactgegevens zijn te vinden op onze website www.thenewharvestsingers.nl Wil je met ons in gesprek over deze vacature, dan kun je contact opnemen met onze voorzitter Stephanie van Altena, via Stephanievanaltena@hotmail.com of bel 06-24864120. Heb je serieus belangstelling voor deze uitdaging, stuur
dan je contactgegevens en muzikaal CV uiterlijk 15 mei naar info@thenewharvestsingers.nl . In de maand juni willen wij geschikte kandidaten de gelegenheid geven kennis te maken met het koor en voor een proefdirectie uitnodigen.

{alt_text}