Sun 22 Apr The sprig of Thyme - Willem Aelxanderstraat 7 - Nijverdal (archief)
{alt_text}
Aanvang 15:30 uur
Kerkzaal Huis van Cultuur en Bestuur

Het voorjaarsproject van Canticum Novum brengt meteen de lente in huis. Tijdens het concert The Sprig of Thyme staat een verscheidenheid aan kruiden, vogels, bloemen en bomen symbool voor allerlei aspecten van het dagelijks leven.

​De Britse componist John Rutter (1945) schrijft hoofdzakelijk koormuziek en hoewel de meeste mensen hem kennen van zijn kerkmuziek, heeft hij ook prachtige vocale arrangementen gemaakt. In de cyclus The Sprig of Thyme heeft John Rutter elf folksongs verzameld van de Britse eilanden en Ierland: liedjes die van generatie op
generatie zijn doorgegeven met vertellingen over het leven van gewone mensen. Ze schetsen een mooi beeld van menselijke ervaringen. In simpel en direct taalgebruik vertellen de liederen over de complexiteit van het leven, en zeker over de liefde!

Rutters stijl wordt omschreven als eclectisch: met veel invloeden uit Europese koortradities, vermengd met sporen van popmuziek en jazz. In The Sprigof Thyme levert dit sprankelende arrangementen op waarin alle aspecten
van de liefde aan bod komen: onschuldige meisjes, knappe jongens, verloren liefdes, de pijn van bedrogen zijn, de wijsheid van het huwelijk. Het stuk wordt afgewisseld met bekende en minder bekende Engelse madrigalen uit de 16de en 17de eeuw van onder meer Thomas Morley, John Farmer en John Wilbye.

Na afloop nodigen we u uit voor een high tea!

Met medewerking van Bernadette Groot, piano. Algehele leiding: Mariette Effing

Info: www.canticum-novum.nl

 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.