Fri 25 Jan Koor FeniX - and angels know the rest - Walenpleintje 159, Amsterdam - Amsterdam (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:15 uur
Waalse Kerk

Koor Fenix blijft liefdevol zijn hand uitsteken naar de Britten. Na een bezoek aan Liverpool afgelopen voorjaar, bereiden we ons nu voor op een programma met romantische Engelse liederen: And angels know the rest. Op 25 en 27 januari staan we ermee op de planken, noteer dat maar vast. Brexit of niet.

Op het programma staan zogeheten part-songs: wereldlijke liederen voor meerdere stemmen. Dit genre komt op in het Engeland van begin negentiende eeuw en groeit uit tot een belangrijke aanvulling op het doorgaans religieuze repertoire van zangverenigingen.

De teksten zijn vaak gedichten van grote dichters en zoals het de Romantiek betaamt zijn het lang niet allemaal luchtige en vrolijke woorden. Liefde, verlangen, herfst, dood, het zijn de diepste thema’s die deze liederen inspiratie verlenen.
We voeren vroege liederen van Holst en Elgar uit, werk van de twintigste-eeuwers Britten en Barber en part-songs van levende Engelstalige componisten als Whitacre en Bullard. Kortom: een niet te missen programma. Want die Britten denken misschien dat ze zonder ons kunnen, maar dat gevoel is zeker niet wederzijds.

Koor Fenix zingt:

Barber:

-The Virgin Martyrs

-The Coolin

Bridge:

-Five Part-Songs

Bullard:

-Three Poems by W. B. Yeats

Elgar:

-Yea, Cast Me from Heights of theMountains

-O Happy Eyes

-Go, Song of Mine

-Death on the Hills

Holst:

-Dream Tryst

Whitacre:

-Three Flower Songs


Entree € 15

Voorverkoopen CJP/Stadspas/65+ € 12,50 -

Kinderent/m 12 jaar gratis

voorverkoop via www.koorfenix.nl

 


Recensies

Er zijn nog geen recensies.