Sat 16 Dec A Christmas Carol in Concert - Overtoom - IJsselstein (archief)
{alt_text}
Aanvang 15:00 uur
Grote Zaal Fulcotheater

​A Christmas Carol in Concert

door het Fulco's mannenkoor en Theatergroep Kwibus

​Voor wie het verhaal uit 1843 van Charles Dickens nog niet kent, even in het kort de verhaallijn.

A Christmas Carol is het verhaal over een oude en verbitterde vrek, Ebenezer Scrooge , die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Scrooge is een financier en geldwisselaar die zich zijn leven lang heeft gericht op het verkrijgen van meer geld en verder niets. Hij veracht andere zaken dan geld, inclusief vriendschap, liefde en de gedachte van het kerstfeest. Hij ervaart 3 dromen, waarin 3 geesten hem bezoeken, de Geest van Het Verleden, de Geest van Het Heden en de Geest van De Toekomst. Dit alles moet hem laten inzien dat geld niet gelukkig maakt.

Dirigent Michel de Valk ontwikkelde een concept waarin acteurs het verhaal in korte scènes speelt en het Fulco’s mannenkoor beschouwende muziek bij de scene zingt.

Samen met Piet de Bruin en regisseur Piet van Dieren van Theatergroep Kwibus werd een script ontwikkeld die dit concept tot een mooie theatervoorstelling smeedde. De scènes worden gespeeld door leden van Kwibus en het Fulco’s mannenkoor zal de scènes muzikaal kracht bijzetten door (kerst)liederen te zingen die de scène ondersteunen of van (muzikaal) commentaar voorzien. Hierdoor krijgt het verhaal een extra dimensie.

A Christmas Carol in Concert is van harte aan te bevelen voor het gehele gezin.

Pianist: Marjan Fey
Regie: Piet van Dieren
Concept en muzikale leiding: Michel de Valk

 


Recensies

Er zijn nog geen recensies.