Sat 24 Nov Im Herbst 24 nov 2018 - Korte Kerkstraat 1 - Vianen (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Grote Kerk

Im Herbst | Eindhovens Kamerkoor


Op zaterdag 24 november brengt het Eindhovens Kamerkoor muziek ten gehore waarin diverse emoties rondom de herfst de boventoon voeren. Het concert vindt plaats in de Grote Kerk van Vianen. Het koor wordt begeleid door Reitze Smits op orgel en vleugel. Het geheel staat onder leiding van Rienk Bakker.

Gevoelens van melancholie, verdriet, maar ook juist van troost en uitzicht. De Fünf Gesänge van Brahms voeren de luisteraar naar diverse emoties, het lichtvoetige Ständchen van Schubert klopt met de typerende pianobegeleiding op de deur van de geliefde. Zo is ook in dit programma de thematiek van de liefde ruim vertegenwoordigd. In de Six Chansons van Hindemith passeren diverse natuurtaferelen de revue waarbij diepere gedachten een plaats krijgen. Hindemith neemt in de muziekgeschiedenis een geheel eigen plaats in. Met de bagage van zijn voorgangers Brahms, Liszt en andere romantici kiest hij juist voor een directheid die tekst en muziek volmaakt verenigen. Veel middelen heeft Hindemith niet nodig: het chanson Puisque tout passe duurt slechts 30 seconden. Het programma wordt afgesloten met het op het gelijknamige koraal van Bach geïnspireerde Ruht wohl van de componist en vorige dirigent van het Eindhovens Kamerkoor, Arjan van Baest.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur open. De toegang aan de deur bedraagt € 8. In de voorverkoop zijn kaarten verkrijgbaar bij Podiumplein.nl voor € 8 en bij Emiel Al op de Voorstraat 100 in Vianen met korting à contant voor € 6. Meer informatie vindt u op onze website: www.grotekerkvianen.nl .

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl .

 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.