Sat 18 Jun global gongs 18 jun 2022 - Veemkade 578 - Amsterdam (archief)
{alt_text} {alt_text}
Aanvang 13:00 uur
Gamelanhuis

Ensemble Global Gongs met Rop Severien, Koen Boeijinga en Madeline Saputra | Ensemble Global Gongs speelt werk dat Sinta Wullur speciaal voor door dit door haar opgerichte ensemble componeert.

Ensemble Global Gongs speelt werk dat Sinta Wullur speciaal voor door dit door haar opgerichte ensemble componeert. Het oeuvre van het ensemble varieert van intieme kleinschalige composities tot multidisciplinaire muziektheater. De naam van het ensemble verwijst naar het instrument dat ze bespeelt: de Global Gongs. Global Gongs is ontwikkeld door Wullur. Het is één instrument dat bestaat uit 80 Javaanse hangende en liggende gongs: het oogt oosters en klinkt westers.

Vanmiddag speelt Ensemble Global Gongs onder andere Amanda Umbra. Amanda Umbra is een wayang karton voorstelling. De wayang (poppen) zijn speciaal voor deze voorstelling ontwikkeld en gemaakt door poppenmaker en -speler Rop Severien. Rop wordt tijdens de voorstelling geassisteerd door Marijke de Braal. De voorstelling, een compositie van Sinta Wullur en libretto van Alexandra Duvekot, is een ode aan de jonge Amerikaanse poëet en activiste Amanda Gorman. Sinta Wullur zingt het verhaal in geïmproviseerde recitatieven en Sprechgesang met een vrouwenkoor. Gastmusici zijn saxofonist Koen Boejinga en sopraan Madeline Saputra.

Programma
Amanda Umbra van Sinta Wullur
Global Canto 1 en Global Canto 2 van Sinta Wullur
Gamelanklok India van Ned McGowan en Sinta Wullur
Gamelanklok Latin van Bart Fermie, arrangement Sinta Wullur

Entree: € 17,00. De zaal is open vanaf 12.30 uur. Er is geen pauze.

Locatie: Gamelanhuis, Veemkade 578, 1019 BL Amsterdam.

 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.