Fri 9 Jun Denise Jannah eert Mahalia Jackson Zeist - Zusterplein 12 - Zeist (archief)
{alt_text}
Aanvang 19:30 uur
Kerkzaal Evangelische Broedergemeente

​Op vrijdag 9 juni komt Denise Jannah met haar band naar de Evangelische Broedergemeente in Zeist voor een spetterend gospelconcert.

​Na het succes in het najaar 2016, in de diverse Nederlandse kerken en niet te vergeten maart 2017 in Suriname met de Mahalia Jackson Kerkentour, is het nu tijd voor een nieuwe reeks concerten. Denise Jannah en haar begeleidingstrio komt op vrijdag 9 juni naar de Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist!

De naam Mahalia Jackson zal velen onder uniet onbekend in de oren klinken. Afgelopen 26 oktober 2016 vierden wij haar 105stegeboortedag. In verband hiermee besloot “TRC Promotion” Richardo L Tuinfort een reeks concerten te organiseren als bijzonder eerbetoon aan de “Queen of Gospel” aller tijden. Mahalia zelf zei over haar gospelconcerten “I sing God’s music, because it makes me feel free, it gives me hope. Haar grote succes bereikt zij in 1947 met “Move on up a little bit higher” waar meer dan 1.000.000 platen van worden verkocht. In de jaren ’50 wordt zij dan in Europa mateloos populair. Tevens stond Mahalia bekend als markant voorvechtster in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Eén van haar hoogtepunten beleeft zij op 28 augustus 1963, tijdens een grootse massademonstratie “for jobs and freedom“. Deze eindigt in Washington DC, waar Martin Luther King zijn indrukwekkende redevoering “I have a dream” houdt. Mahalia zingt de 200.000 koppige menigte toe op Martin Luther King’s verzoek “I been buked and I been scorned” (Ik ben vernederd en gehoond). In het Witte Huis wordt zij een geziene gast en in 1961 wordt zij door Paus Johannes XXIII op audiëntie ontvangen.

Tijdens
deze tour wordtDenise Jannah bijgestaan door,Ivo Stuivenberg op piano,John Muskietop de bas en Walther Muringen op slagwerk. Dit alles ondersteund door videobeelden. Er wordt een selectie ten gehore gebracht van de meest bekende, ontroerende nummers van “The Queen of Gospel”.

Kaarten: € 12,50 in de voorverkoop, prijs aan de zaal € 15,00.

NB: U dient te parkeren op de parkeerplaats aan de Zinzendorflaan tegenover de Comeniusschool. Op de pleinen kan niet geparkeerd worden.

Openbaar vervoer: Bushalte Het Rond, Zeist. Lijnen 50, 71, 74

 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.