Fri 23 Jul Vitamine Klassiek - Jansplein 60 - Arnhem (archief)
{alt_text}
Aanvang 19:00 uur
Koepelkerk

Helemaal bij de tijd met liederen van toen

 

Kun je wel een boost gebruiken? Kom dan vrijdag 23 juli om 19.00 uur naar de Koepelkerk in Arnhem. Daar dienen alt-mezzo Eva Kroon en pianiste Heleen Vegter je dan een broodnodige dosis Vitamine Klassiek toe.

Eva en Heleen vonden elkaar vorig jaar online, maar nu gaan ze OFFline! Want wat is er mooier dan muziek samen beleven? Met het programma Vitamine Klassiek laten ze je zien en horen dat klassieke liederen verrassend actueel zijn. 

 

Vitamine Klassiek in concert

Een concert met klassieke muziek een stijve bedoening? Dan heb je het mis! Tijdens dit concert hoef je je niet te houden aan de etiquette van de concertzaal. Je neemt gewoon plaats op een van de stoelen of banken in de Koepelkerk en hoeft niet meer te doen dan te genieten. Zo was het ook bedoeld toen de liederen eind 19e eeuw geschreven werden: om dichtbij het publiek uit te voeren. Het enige verschil is dat we nu op gepaste afstand van elkaar moeten blijven.

 

Humor en romantiek

Liederen zijn verhalen en net als in het echte leven nemen ze je mee van het ene moment naar het andere. En ook componisten waren maar gewoon mensen. Henri Duparc, Gustav Mahler en Lili Boulanger stopten daarom humor in hun composities, waren soms heel serieus of in een romantische bui. Dat hoor je. Ook een verwijzing naar de natuur mag niet ontbreken natuurlijk. Met de toelichting die Eva en Heleen geven surf je vanzelf mee op de golven van de muziek.

Toegang: €10,95 (normaal) / €7,95 (t/m 16 jaar)

Het concert duurt 45 minuten, zodat je daarna nog even van het avondzonnetje kunt genieten op een terras. 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten - Balkonscènes.

Foto: Masha Bakker


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.