Sun 13 Oct Jubileumconcert Vocal Group Esquire - Ganzenmarkt 9 - Oldenzaal
{alt_text}
Aanvang 16:00 uur
De Hofkerk

Vocal Group Esquire geeft op zondag 13 oktober om 16.00 uur zijn eerste jubileumconcert in de Hofkerk in Oldenzaal. 10 jaar is niet niks en dat is zeker wel een muzikaal feestje waard.

De algehele leiding is in handen van Dennis Vallenduuk. In sommige stukken worden we op orgel begeleid door Sander van den Houten.

Ontstaan: Vocaal Group Esquire is een vocaal mannenensemble voor mannen vanaf 25 jaar dat voortkomt uit de schoot van het Stadjongenskoor Oldenzaal. De meeste leden hebben dan al een flink aantal jaren aan zangervaring opgedaan in het Stadsjongenskoor en het daaropvolgende jongemannenkoor. Om deze jongemannen de kans te geven zich muzikaal verder te ontwikkelen, werd ruim tien jaar geleden besloten om een nieuw koor op te zetten voor de jongemannen die klaar waren voor een volgende stap.

Muziek: De afgelopen tien jaar heeft het koor een heel eigen identiteit gevormd met de nadruk op een a capella repertoire in zowel TTBB- als SATB-bezetting. Daardoor is er een heel breed repertoire bereikbaar voor deze zangers. Onder andere werken van Maurice Duruflé, Thomas Tallis en Ola Gjeilo worden geregeld op het podium uitgevoerd. Daarnaast komen er ook regelmatig hedendaagse zangstukken voorbij die veel bezoekers bekend in de oren klinken. Arrangementen van muziek van Queen, The Beatles en Elbow staan vaak op het programma.

Concert: 10 jaar Esquire zal dan ook een bonte en plezierige reis worden door ons hele oeuvre. Het koor laat horen met welke liederen ze begonnen zijn en die nog steeds heel goed mee kunnen komen. Maar ook de verdere muzikale ontwikkeling richting de vele zijden in de koormuziek – van honderden jaren geleden tot aan vandaag – komen ruimschoots aan bod.

Als koor ben je nooit uitgezongen.

U bent van harte welkom om vooral te genieten.

 

Prijzen:

  • Standaard tarief € 10,-.
  • Jongeren t/m 17 jaar: Gratis (let op: bestel wel een kaartje!)

Toegang € 10,00 per kaartje